Au fost impuse reguli în privința transportului bradului de Crăciun. Ce amenzi riscă cei care nu respectă legea

Bradul de Crăciun. Sursa foto: Pixabay

Au fost impuse reguli privind transportarea bradului de Crăciun. Cei care vor să își ducă bradul cu mașina proprie acasă trebuie să știe că riscă amenzi mari dacă nu respectă legea.

Austria a impus reguli în privința transportului bradului de Crăciun. Guvernul de la Viena spune că indiferent de cât de scurt este drumul, încărcătura trebuie să fie foarte bine asigurată. Persoanele care nu respectă această regulă riscă să primească amenzi mari. Sancțiunile ajung până la valoarea de 10.000 de euro. În plus, șoferii pot rămâne și fără permisul de conducere.

Consilierul juridic ÖAMTC, Nikolaus Authried, a explicat că bradul ar trebui împachetat într-o plasă te transport. Dacă austriecii vor face acest lucru nu doar că vor păstra o formă frumoasă și compactă a bradului, dar va fi transportat în siguranță atât pe mașină, cât și în autovehicul.

Cum poți să transporți bradul de Crăciun în siguranță

ÖAMTC a recomandat ca în cazul brazilor care depășesc mașina cu care este transportat, încărcătura să fie pusă pe plafonul autovehiculului. Bradul trebuie asigurat cu curele largi și care sunt făcute dintr-un material puternic. Trebuie folosite și elemente de fixare metalice. Bradul trebuie așezat cu vârful în spatele mașinii. Authried a mai spus că șoferii trebuie să se asigure că ramurile nu ating direct mașina pentru ca vopseaua să nu fie deteriorată.

În cazul în care bradul este mai lung cu un metru față de dimensiunea mașinii, conducătorul auto trebuie să marcheze punctul extrem. Șoferul se poate folosi de o tablă albă cu bordură roșie care să fie confecționată din material reflectorizant pentru a face acest lucru. De asemenea, dacă atunci când transporți bradul vizibilitatea este redusă sau este noapte, punctul exterior trebuie să fie marcat cu o lampă roșie și un reflector.

Transportarea bradului de Crăciun în mașină

Bradul care are o dimensiune mai mică poate fi transportat și în mașină. Și în acest caz el trebuie ambalat într-o folie de transport. Șoferul trebuie să pună și o prelată sau o pătură sub brad pentru a evita ca mașina să fie plină de ace sau rășină. Bradul trebuie asigurat bine pentru ca în cazul unei manevre bruște acesta să nu devină un pericol.

În plus, conducătorul auto este obligat să se asigure că bradul nu îi împiedcă vizibilitatea în oglinzile laterale sau retrovizoare. Există și opțiunea ca bradul să iasă din mașină. În acest caz, încărcătura trebuie asigurată cu curele de tensionare. Șoferul trebuie să aibă grijă ca bradul să nu acopere iluminatul sau plăcuța de înmatriculare, potrivit Jusline.