Poliția a găsit o nouă metodă prin care șoferii vitezomani să fie prinși. Astfel, cei care încalcă regulile vor fi supravegheați din aer cu ajutorul dronelor.
Poliția Rutieră din Cluj a găsit o nouă modalitate pentru a-i prinde pe șoferii care nu respectă regulile de circulație și depășesc cu mult limita de viteză. Ei vor fi supravegheați din aer cu ajutorul dronelor, o decizie ce vine după ce mai multe accidente soldate cu victime au avut loc în ultimele săptămâni.
Dronele au fost deja folosite în trafic, astfel că, weekendul trecut, mai mulți șoferi vitezomani sau care nu au depășit regulamentar s-au ales cu suspendarea permiselor de conducere, după ce au fost filmați încălcând regulile de circulație de o dronă a Poliției Rutiere.
„Au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de viteză și au fost reținute 9 permise de conducere pentru conducătorii auto care au efectuat manevre de depășire neregulamentare”, a transmis Iulian Timșa, purtător de cuvânt IPJ Cluj.
Șoferii vor fi urmăriți cu drona
Potrivit acestuia, drona poate fi ridicată la o înălțime de 120 de metri, distanță suficientă pentru a obține datele de identificare ale mașinilor care încalcă regulile și circulă neregulamentar.
De asemenea, șoferii trebuie să fie atenți și la radarele rutiere, deoarece acestea sunt folosite în continuare de către autorități.
Întrebați despre această nouă metodă a polițiștilor, șoferii s-au arătat mulțumiți de ea, considerând că așa poate fi redus într-un anumit fel numărul accidentelor rutiere. Alții au fost de părere că și infrastructura contribuie la limitarea lor.
Șoferilor le este recomandat să circule cu prudență pentru a evita accidentele rutiere, mai ales că, astfel de acțiuni în trafic pot avea loc oricând, conform poliției.
Doar luna trecută au fost 70 de accidente în judeţul Cluj dintre care aproape 20 cu victime, potrivit digi24.ro.
Cum pot fi evitate greșelile care duc la accidentele rutiere
În trafic, există o serie de greșeli des întâlnite, ce pot reprezenta cauza accidentelor de mașină. Ele sunt făcute în special de șoferii începători, însă e bine ca și ceilalți să le cunoască și să țină seama de ele.
Astfel, mulți începători tind să ridice scaunul cât mai sus posibil, într-o poziție verticală. Deși au impresia că văd mai bine, poziția scaunului și a corpului va crește oboseala. Specialiștii recomandă ca scaunul să fie ajustat în așa fel încât atunci când ambreiajul este apăsat piciorul să fie drept.
O altă greșeală apare cu prilejul schimbării de direcție, când volanul trebuie rotit la unghiul corespunzător, iar ambele mâini să se sincronizeze în timpul mișcării. Dacă volanul nu este mânuit corespunzător, poate scapă din mâini, iar controlul mașinii poate fi pierdut.