Evenimentul Zilei > Social > Atenționare MAE: Cod galben de vânt puternic în Regatul Țărilor de Jos
Atenționare MAE: Cod galben de vânt puternic în Regatul Țărilor de Jos

Atenționare MAE: Cod galben de vânt puternic în Regatul Țărilor de Jos

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) lansează o atenționare de călătorie pentru românii care se află sau călătoresc în Regatul Țărilor de Jos, conform autorităților olandeze, luni, a fost emis un cod galben de vânt puternic.

În zonele de coastă, vântul va sufla, la rafală, cu viteze de peste 100 – 110 km/h. Cel mai puternic moment al furtunii de vânt se va înregistra în după-amiaza zilei, în zona de coastă nord-vestică, forţa rafalelor de vânt putând atinge 7 – 8 grade pe scara Beaufort (80 km/h, cu valuri înalte de 6 – 8 metri), arată un comunicat al MAE, informează agerpres.ro 

Autoritățile olandeze avertizează că circulația terestră şi cursele aeriene pot fi perturbate din cauza intensificării vântului. Pentru informații actualizate, se recomandă verificarea paginilor de Internet ale companiilor de transport şi Institutului Meteorologic Regal: www.knmi.nl.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.