Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENȚIE ce VACANȚE vă cumpărați de pe INTERNET! Cea mai nouă METODĂ folosită de HOȚI
ATENȚIE ce VACANȚE vă cumpărați de pe INTERNET! Cea mai nouă METODĂ folosită de HOȚI

ATENȚIE ce VACANȚE vă cumpărați de pe INTERNET! Cea mai nouă METODĂ folosită de HOȚI

Din ce în ce mai mulți români cad în plasa hoților care acționează online. În plin sezon estival, cele mai sigure victime sunt cei care își cumpără vacanțe pe internet.

Un tânăr din Bucureșt îşi petrece concediul încercînd să dea de urma celor care l-au păcălit. Bărbatul a plătit 460 de lei în monedă virtuală bitcoin pentru a rezerva o vilă de lux cu piscină în Costineşti. Surpriză însă, hotelul nu există pe litoralul românesc, ci pe cel turcesc, în Antalia, iar oferta a fost doar o mare păcăleală, scrie Digi24.ro. 

„Era o vilă, se numea casa Margo, oferea cazare la 120 de lei pe noapte. Am sunat la un număr de telefon de la recepţie. Mi-au spus că au cazare şi ne poate oferi, dar mai întâi trebuie să depunem un avans pentru cele două camere”, povestește Alexandru Petrişor Drăgan.

Mare i-a fost surpriza când a observat că nu trebuie să plătească în lei ci în moneda oficial a internetului. „Este o mare greşeală, să nu depuneţi pentru că este greu de dat de urma banilor. Am sunat pentru confirmare şi mi-au spus că ne aşteaptă la mare şi să aruncăm chitanţa. Atunci am intrat la bănuieli şi am început să investighez această vilă Margo”, povestește bărbatul.

Aşa a aflat că vila nu există în Costineşti. „Aici ar fi trebuit să găsim o vilă luxoasă: vila Margo. În shimb, este o casă particulară. Fotografiile respective sunt făcute la o vilă aflată la 600 km distanţă de aici, adică tocmai din Antalya”, a mai spus el conform aceleiași surse. 

Tânărul a depus plângere la poliţie pentru înşelăciune. Spune însă că şi-a luat gândul de cei 460 de lei sau de la un concediu reuşit pe litoralul Mării Negre.