Evenimentul Zilei > Social > Cum se circulă în ROMÂNIA. ATENȚIE ȘOFERI, carosabilul este UMED
Cum se circulă în ROMÂNIA. ATENȚIE ȘOFERI, carosabilul este UMED

Cum se circulă în ROMÂNIA. ATENȚIE ȘOFERI, carosabilul este UMED

Centrul Infotrafic anunță că valorile de trafic sunt scăzute pe autostrada A1 și A3, dar carosabilul este umed. Prin urmare, șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție.

Există două drumuri naţionale cu restricţii de tonaj, de 3,5 tone, în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, din cauza alunecărilor de teren existente, precum şi în judeţul Tulcea, pe DN 22 Smârdan – Măcin, unde este instituită restricţie pentru autoturismele cu masa totală mximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza inundaţiilor, scrie Infotrafic.

În ceea ce priveşte situaţia autostrăzilor, precizăm că pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti şi A3 Bucureşti – Ploieşti plouă uşor, carosabilul este umed, iar valorile de trafic sunt scăzute, iar pe A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea nu sunt precipitaţii, carosabilul este curat şi uscat.

Având însă în vedere că pe parcursul zilei sunt anunţate ploi în special în jumătatea sudică a ţării, care vor diminua vizibilitatea, recomandăm conducătorilor auto să verifice înainte de a pleca la drum că au funcţionale sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire şi să le folosească adecvat, să reducă viteza de deplasare, să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule, să nu efectueze manevre şi depăşiri riscante, să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei şi să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol.  

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: