Astfel, hoții au transformat metoda ”Accidentul” în acțiunea ”COVID-19”, prin care încearcă să obțină bani de la cei care nu-și dau seama că sunt victimele unor șarlatani.

O bucureșteancă în vârstă de 44 era cât pe ce să cadă în plasa lor. Femeia a povestit polițiștilor de la Secția 5 că a fost sunată de un individ, pe telefonul fix, care s-a dat drept fratele acesteia și care i-a spus că, în timp ce se afla la locul de muncă, i s-ar fi făcut rău și ar fi ajuns la spital, fiind diagnosticat cu COVID-19

Astfel, bărbatul i-a cerut suma de 20.000 de lei pentru a achiziționa un aparat de ventilație. Femeia i-a spus că nu are suma cerută, însă acesta a insistat, spunând că va reveni mai târziu cu un telefon. După ce a încheiat convorbirea, femeia și-a sunat fratele, care era sănătos, dându-și astfel seama că a fost victima unei tentative de înșelăciune. Între timp, femeia a luat legătura cu fratele său, dându-și seama ca a fost victima unei tentative la infracțiunea de înșelăciune. În acest contect, polițiștii atrag atenția ca populația să fie foarte atentă la apelurile telefonice, pentru că infractorii au transformat metoda ”Accidentul”, în metoda ”COVID- 2019”.