ATENȚIE. HARTA LUMII cu PUNCTE NEGRE din biroul ambasadorului Rusiei. Ce reprezintă acestea

ATENȚIE. HARTA LUMII cu PUNCTE NEGRE din biroul ambasadorului Rusiei. Ce reprezintă acestea

Sursă foto: b1.ro Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei de la București a afirmat că punctele negre aflate pe harta lumii pe care o are în biroul său reprezintă o locurile de unde ar putea să fie o amenințare imaginară împotriva țării sale.

De asemenea, aceste puncte negre ar ar fi baza de la care Rusia își stabilește „uriașe concepte teoretice și practice, sunt intreprinse puternice pregătiri militare”, potrivit www.b1.ro

"- Putem vedea harta din dreapta Dvs, unde observăm că Federația Rusă este înconjurată de puncte negre și roșii. Ne permiteți să fotografiem aceasta imagine? Ați putea să ne explicați ce reprezintă această harta și care este semnificația acestor simboluri?

- Din păcate, alianțele, pe care le-am menționat, în politica lor apelează la amenințarea imaginară care, în mod presupus, provine din Rusia. De fapt, ea pur și simplu nu există. Cu toate acestea, pe baza acestei premise false sunt construite uriașe concepte teoretice și practice, sunt intreprinse puternice pregătiri militare, care, de fapt, vis-a-vis de Rusia nu poate fi considerate drept defensive, pentru că este suficient să privim harta lumii, unde sunt marcate cu puncte negre bazele NATO, dar de fapt, ale Statelor Unite, împrăștiate în toată Eurasia. Acestea avansează spre nord, spre Norvegia, către Coreea de Sud și Japonia. Și acestea nu sunt doar baze, ci cele mai moderne sisteme antirachetă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă comparați harta modernă a lumii și harta din 1989, când NATO și Pactul de la Varșovia se aflau la cel mai înalt punct al confruntării lor, veți vedea cine de cine se apropie. Nu este Rusia cea care se apropie de NATO și „îi amenință” pe membrii săi, dar este NATO cea care se apropie în mod consecutiv de frontierele Rusiei. La început, cu un acompaniament de asigurări inofensive: bine, acest lucru nu este împotriva voastră. Și acum, cu totul deschis (am participat la un seminar NATO decurând), ei spun: că de’, spun ei, nu au suficientă „prezență înaintată”. În practică, teritoriul Rusiei se înconjoară prin desfășurarea de semnificative active militare în „noile” state membre ale NATO, unde, din ce în ce mai mult, se dezvoltă infrastructura militară, care vizează tocmai descurajarea presupusului pericol dun Rusia,  care nu există.", a declarat ambasadorul rus