X

Atentat terorist. 26 de morți și peste 50 de răniți. Autoritățile sunt în alertă maximă

Autor: Andrei Arvinte / Data publicarii: 13-07-2019 14:07

Un nou atentat terorist cutremură lumea prin modul sângeros în care s-a sfârșit. Peste 20 de persoane au fost ucise, iar alte 56 au fost rănite.

Cel puţin 26 de persoane au fost ucise şi 56 rănite în atacul militanţilor islamişti din gruparea al-Shabaab asupra unui hotel din oraşul-port Kismayo, din sudul Somaliei, a anunţat sâmbătă preşedintele regiunii semiautonome Jubaland, transmite Agerpres.

„Douăzeci şi şase de persoane au fost ucise în atac şi 56 au fost rănite. Printre cei ucişi figurează cetăţeni străini: trei kenyeni, un canadian, un britanic, doi americani şi trei tanzanieni. Sunt şi doi cetăţeni chinezi răniţi”, a declarat preşedintele Ahmed Madobe într-o conferinţă de presă.

Atacatori înarmaţi au luat cu asalt hotelul vineri, după un atentat sinucigaş în interiorul clădirii, apoi indivizii s-au baricadat în hotel, a declarat ofiţerul de poliţie Mohamed Hussein, care a adăugat că cinci dintre ei au fost ucişi în asaltul care a urmat. Un alt oficial local a menţionat că este posibil ca mai mulţi atacatori să fi scăpat în timpul asediului.

Gruparea teroristă al-Shabaab a revendicat atacul la Radio Andalus, un post în favoarea insurgenţilor, în timp ce incidentul era încă în desfăşurare.

Printre cei ucişi se numără o proeminentă activistă somaleză, Hodan Nalayeh, şi soţul ei, potrivit unui om politic care a supravieţuit atacului. Nalayeh, născută în Somalia, dar care deţinea şi cetăţenie canadiană, era jurnalistă şi producătoare de televiziune. Ea se întorsese recent în Somalia.