Evenimentul Zilei > International > ATENTAT TERORIST MAJOR în Olanda. Șapte persoane au fost arestate pentru că pregăteau CEL MAI MARE ATAC de la 9/11 încoace
ATENTAT TERORIST MAJOR în Olanda. Șapte persoane au fost arestate pentru că pregăteau CEL MAI MARE ATAC de la 9/11 încoace

ATENTAT TERORIST MAJOR în Olanda. Șapte persoane au fost arestate pentru că pregăteau CEL MAI MARE ATAC de la 9/11 încoace

Poliţia din Olanda a arestat şapte indivizi care se pregăteau să comită un atentat terorist major, în urma căruia foarte multe persoane și-ar fi pierdut viața.

„Poliţia a arestat şapte bărbaţi joi (…) suspectaţi că erau într-un stadiu foarte avansat în pregătirea unui atentat terorist major în Olanda”, a declarat Ministerul Public într-un comunicat, în care adaugă că unul dintre suspecți dorea „să facă numeroase victime”.

„Ministerul Public şi Poliţia sunt convinse că un atac terorist a fost împiedicat odată cu arestarea suspecţilor", la orele după-amiezii, la Arnhem (est) şi Weert (sud), a informat Procuratura.

În cursul unei anchete care a durat mai multe luni, poliţia a ţinut sub observaţie un grup de persoane având relaţii cu un bărbat de origine irakiană, în vârstă de 34 de ani, condamnat în 2017 pentru că a încercat să ajungă în teritoriul controlat de gruparea Stat Islamic, precizează documentul.

Vârsta acuzaţilor, care locuiau în Arnhem, Rotterdam şi localităţi învecinate cu aceste oraşe, este între 21 şi 34 de ani. Doi dintre aceştia au fost, de asemenea, condamnaţi pentru că au încercat să ajungă în Irak sau Siria.

„Unul dintre bărbaţii originari din Arnhem dorea să comită un atac împreună cu un grup în cursul unui mare eveniment în Olanda şi să facă numeroase victime, potrivit serviciilor olandeze de informaţii (AIVD)”, a adăugat Procuratura.

Suspecţii intenţionau să comită atentatul „cu ajutorul centurilor cu explozivi şi puştilor Kalaşnikov AK47 în cursul unui eveniment şi să detoneze o maşină-capcană într-un alt loc”, a precizat Ministerul Public, conform Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: