Atentat terorist la Tel Aviv. Trei oameni au fost împușcați pe stradă. Video

Atentat terorist la Tel Aviv. Trei oameni au fost împușcați pe stradă. Video sursa: arhivă EVZ

Un atentat terorist a avut loc în această seară în orașul Tel Aviv, capitala statului Israel. Trei persoane au fost rănite cu focuri de armă, iar poliția ar fi împușcat pe unul dintre atentatori. Violențele din Israel, dintre autorități și palestinieni au luat amploare în ultiima perioadă.

Un număr de trei persoane au fost rănite într-un atac cu arme de foc, în orașul Tel Aviv din Israel. Poliția locală vorbește despre un atentat terorist, conform unei comunicări destinate presei, citată de AFP. Un suspect, catalogat ca terorist, a tras asupra unor pietoni, înainte să fie împușcat de agenții de poliție.

„Poliţia investighează un presupus atac terorist [...] un suspect a tras asupra unui pieton înainte de a fi neutralizat de poliţişti”, a declarat poliţia, potrivit unui comunicat. Trei persoane rănite au fost transportate la spital”, a anunţat Magen David Adom, reprezentantul echivalentului israelian al Crucii Roşii.

Sursa foto. Captura video

Incidentul din această seară vine pe fondul amplificării conflictului israeliano-palestinian. Confruntările dintre cele două tabere au cunoscut o reluare marcantă a violenţei de la intrarea în funcţie, la sfârşitul lunii decembrie, a guvernului cu puternică orientare de dreapta condus de premierul Benjamin Netanyahu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform statisticilor, violenţele s-au soldat cu 75 de morţi de partea palestiniană şi 13 de partea israeliană de la începutul anului.

Suspectul neutralizat de un soldat în vacanță

Conform unor informații apărute în spațiul public, la scurtă vreme după atentat, suspectul a fost împușcat și neutralizat de un militar israelian aflat în concediu. Imagini cu bărbatul aflat la pământ au apărut pe rețelele de socializare.

Un alt atentat la Ierusalim

Într-un alt atentat, în luna ianuarie, opt persoane au fost ucise și alte zece au fost rănite, la o sinagogă din Ierusalimul de Est. Atacatorul a fost neutralizat de poliție, relatează AFP. Potrivit The Jerulasem Time, bărbatul care a deschis focul era un locuitor al orașului Shuafat. El a tras în oamenii care părăseau sinagoga după rugăciunea de vineri seara, la începutul Sabatului. Atacul a avut loc chiar în Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

„Am văzut o femeie şi patru bărbaţi întinşi pe jos. Aveau urme de gloanţe şi nu mai aveau niciun semn vital. Am pronunţat decesul pe loc. Suntem antrenaţi pentru asta. Din păcate ne confruntăm des cu atacuri teroriste. Nu avem ce să facem. Decât să ne comportăm cu profesionalism, pentru că aşa salvăm vieţi”, declara, la vremea respectivă unul dintre paramedicii care a intervenit la fața locului.

Atacatorul a fost ucis în timp ce încerca să fugă de la locul masacrului. Un purtător de cuvânt al mişcării islamiste Hamas, care conduce în Fâşia Gaza, a declarat că atacul a fost o răzbunare pentru un raid al armatei israeliene desfășurat în tabăra de refugiaţi din Jenin, în Cisiordania. Nouă palestinieni au fost ucişi şi alţi 20 răniţi în ciocnirile cu soldaţii israelieni de la Jenin.