Evenimentul Zilei > Social > Atacuri INUMANE la adresa unei ziariste bolnave de CANCER: „NU ar MERITA să își CONTINUE VIAȚA”. Victima s-a adresat Justiției: „Nu vreau SĂ MOR cu SCUIPATUL vostru în față! Ați devenit CĂLĂUL meu, vă veți face VINOVATE de MOARTEA MEA!”
Atacuri INUMANE la adresa unei ziariste bolnave de CANCER: „NU ar MERITA să își CONTINUE VIAȚA”. Victima s-a adresat Justiției: „Nu vreau SĂ MOR cu SCUIPATUL vostru în față! Ați devenit CĂLĂUL meu, vă veți face VINOVATE de MOARTEA MEA!”

Atacuri INUMANE la adresa unei ziariste bolnave de CANCER: „NU ar MERITA să își CONTINUE VIAȚA”. Victima s-a adresat Justiției: „Nu vreau SĂ MOR cu SCUIPATUL vostru în față! Ați devenit CĂLĂUL meu, vă veți face VINOVATE de MOARTEA MEA!”

În urmă cu mai puțin de o lună, cazul jurnalistei Miriam Eugenia Soare a emoționat multă lume. În vârstă de 53 de ani, ea a anunțat că are cancer pulmonar.

Singura ei șansă de a supraviețui este strângerea de fonduri pentru a se trata în Cuba. Așa că a lansat un apel în acest sens. Dar demersul a sfârșit tragic!

 

„Știu că, probabil nu voi apuca sfârșitul acestui proces

 

Miriam a anunțat pe pagina ei de Facebook – Miriam FollowMe – că le dă în judecată pe câteva ziariste care au scris în ultima perioadă că ea nu ar avea nevoie de contribuția publică, pentru că ar avea mijloacele materiale necesare pentru tratamentul cubanez.

 

Iată mesajul postat de Miriam marți, 4 iulie:

 

Nu vreau sa mor cu scuipatul vostru pe obraz!

 

Că tu nu poți, sau nu vrei să faci un bine unui anumit om, este dreptul tău și nimeni în lumea asta nu te poate obliga altfel. Că îi dorești răul și moartea acelui om, este dreptul tău și nimeni nu te poate împiedica. Dar când îl împroști cu noroi și-i mai dai și-un picior în cap celui căzut și îl linșezi mediatic, este bine și indicat să ai dovezi că ceea ce spui, e adevărat.

 

De când fac parte din această lume virtuală numita Facebook, am înțeles și am învățat că nu ai voie să lovești cu vorbele în stânga și-n dreapta ca o precupeață și să-ți pui mâinile-n șold și poalele-n cap, dacă nu te bazezi pe dovezi solide și, nici măcar atunci, pentru simplul fapt că dreptatea nu se face pe Facebook și nici la TV.

 

Dreptatea se face în instanță. Ionita Daniela, Cristina Rusu, Liliana Ganciu (Lyna Liliana) și Dadau Andra Andreea Emilia, dacă mizeriile afirmate și susținute de voi pe Facebook, aveați convingerea că sunt reale, trebuia să mă chemați în fața instanței.

 

Pentru că nu ați făcut-o voi, am facut-o eu.

 

Da, nu pot să mor cu mizeria voastră, aruncată pe obrazul meu!

 

Da, eu am ales calea cinstită și dreaptă de a demonstra adevărul!

 

Da, vă voi dovedi la judecătorie că orice ați scris despre mine, a fost cu rea intenție!

 

Toată campania pe care ați dus-o denigrându-mă, pentru ca eu să nu pot beneficia de sprijinul comunității și să-mi pot salva viața a dat roade și astfel, ați devenit călăul meu și vă veți face vinovate de moartea mea.

 

Știu că, probabil nu voi apuca sfârșitul acestui proces, pentru că neînfricate și justițiare cum va pretindeți, veți încerca prin toate tertipurile lașe, să trageți de timp. Dar copiii mei vor apuca ziua în care mamei lor li se va face dreptate, iar asta are pentru mine o valoare inestimabilă.

 

Hitler îi gaza pe oameni, voi sunteți mai rafinate și mai evoluate decât el, îi linșați mediatic.

 

Dreptate, ochii plânși cer să te vadă!”

 

Ea a postat și extrasele de siteul instanțelor bucureștene din care rezultă că a depus acțiunile judiciare.

 

Textul de la care a pornit totul

 

Acum o lună, Miriam a postat pe blogul său mesajul prin care cerea ajutor:

 

Am trăit atât de multe într-un timp atât de scurt, încât, de multe ori am avut impresia că m-am aflat într-un carusel. Uneori am fost rege, alteori am fost cerșetor. Viața mea a fost ca o ploaie de vară care te udă până la piele… dar mai vrei. Mă consider un om norocos, dăruit și binecuvântat de viață. Am primit uriaș și sper că am dăruit infinit.

 

Plecăm din această lume doar cu ce vor alții să ne dea, dar eu când voi pleca, o voi face cu sufletul plin de mama mea fantastică, cu imaginea fiilor mei, care m-au învățat iubirea necondiționată, cu grija și căldura surorii și fratelui meu, fără de care viața mea ar fi fost ciuntă. Voi avea în buzunarul de la piept prietenii care m-au însoțit cu bunătate. Voi pleca cu amintirea iubirilor mele pustiitor de intense și cu nenumăratele clipe de aurită fericire.

 

Dacă privesc în urma mea, deși, îmi place să cred că e prea devreme pentru asta și sper că nu aici și nu acum este finalul, o fac cu mândrie. Las în urmă o viață trăită frumos, cu mult curaj, cu asumare, cu sinceritate, cu devastatoare prăbușiri și cu miraculoase ridicări și, mai presus de orice, cu multă iubire.

 

Sunt Miriam Eugenia Soare și am cancer. Am 53 de ani și în urmă cu un an și opt luni m-am îmbolnăvit de cancer mamar și mi-au fost scoși ambii sâni, pentru că sunt posesoarea unei celule maligne rare, considerată ca fiind cea mai agresivă. Acum, cancerul s-a întins la plămâni.

 

Singura mea șansă de salvare este un tratament imunostimulator în Cuba, dar costurile depășesc cu mult posibilitățile mele și ale familiei. Am nevoie de ajutorul și generozitatea voastră, am nevoie de voi toți în încercarea mea încăpățânată de a mă salva, de a supraviețuii, pentru că am înțeles că viața este unicul și cel mai de preț dar pe care-l primim vreodată!

 

Dacă vreți să mă ajutați, vă mulțumesc!”

 

Cristina Rusu: Femeia asta „nu ar merita să își continue viața”

 

Iată una dintre postările Cristinei Rusu care au determinat-o pe Miriam să deschidă procesul:

 

Ăștia au impresia ca noi negăm boala ei =))) Au rămas în urmă fanii. Am dovedit deja în postările trecute cum nu ar merita să își continuie viața. Să rămână în viață ca să mai se bucure în continuare de moartea ursulețului de la Sibiu, să se bucure că e în România și că a putut să își bată băiatul, să dorească în continuare moarte câinilor maidanezi și să se considere ființă superioară?

 

Să spună că adoră circul și că nu îi pasă că animalele alea sunt chinuite? Drept justificare să spună că e ființă superioară și că e mai presus decât orice animal? Să aibă teren și bani, case, dar când ajunge la greu să ceară de la fani în loc să își vândă din propriile lucruri? Așa cerșeală nesimțită?

 

Am văzut mesaje de la oameni săraci care o iubesc așa mult încât îi donează sume mari de bani. La o asemenea scorpie nenorocită nu se merită nici să întorci privirea.

 

Încă un lucru ce ar trebui menționat ar fi că adevărul despre ea nu se compară cu părerile fanilor ei. Cu o simplă întâlnire în realitate, fanii ei au iluzia cum că această scorpie i-ar deveni soră. Poate pentru că are mulți bani și mulți ar profita de acest fapt fără să recunoască, dar în fine.

 

Toate lucrurile de mai sus nu sunt doar cuvinte aruncate în vânt, ci o descriere obiectivă a persoanei ei în urma articolelor scrise chiar de ea. Da? Credeai că mint când ziceam motivele pentru care s-ar bucura să stea în viață? Nununu. Aici ne bazăm pe dovezi 😉 Și articolele ei despre câinii maidanezi, ursulețul de la Sibiu, animalele de la circ, violența fizică către fiul ei și multe altele dovedesc doar involuția lui Miriam din punct de vedere moral".

 

Demersul a sfârșit tragic!