Atac terorist în Germania. Cel puțin șapte persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul într-o biserică

Atac terorist în Germania. Cel puțin șapte persoane au murit după ce un bărbat a deschis focul într-o biserică Sursa foto: Profimedia Images

Un atac terorist a avut loc în Germania noaptea trecută, într-un centru al Martorilor lui Iehova din Hamburg. Cercetările poliției germane sunt în plină desfășurare.

Cel puțin șapte persoane au murit, iar alte 25 au fost rănite după ce un bărbat a deschis, joi noaptea, focul și a tras la întâmplare, într-o biserică din Hamburg, nordul Germaniei. Din primele informații reiese că atacatorul ar fi murit în urma schimbului de focuri cu polițiștii, dar informația nu este 100% sigură.

„Nu avem indicii că făptașul ar fi fugit”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Holger Vehren. „Ofițerii de poliție sosiți la fața locului au auzit o împușcătură venind de la etajele superioare ale clădirii. Au urcat la etaj și au găsit un cadavru acolo”, a mai spus acesta.

Anchetatorii au spus imediat după că au „indicii că un făptuitor ar fi putut fi în clădire și ar putea fi chiar printre morți”. Poliția a fost chemată în jurul orei locale 21:15 din cauza unor focuri de armă trase în clădirea în care se află lăcașul de cult, a mai declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Ne puteți urmări și pe Google News

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de poliție și ambulanțe, iar polițiștii au transmis inițial că „este o situație extrem de periculoasă”. În prezent, situația s-a calmat.

Motivul atacului rămân neclare

Deocamdată, motivul atacului rămâne neclar. Imediat după ce s-a dat alarma a fost declanșată o operațiune de amploare, iar poliția a instituit un perimetru de securitate şi încearcă să afle motivul atacului, potrivit Mediafax.

Poliția a fost relativ aproape și a intrat rapid în clădire. Ofițerii care au intrat au găsit oameni grav răniți și, în unele cazuri, răniți mortal de focuri de armă. Ofițerii înșiși au auzit o împușcătură venind de la etajele superioare ale clădirii”, a povestit un martor.

Nu este primul atac de acest fel din Germania. În februarie 2020, un bărbat înarmat ce se presupune că avea legături de extremă-dreapta a împușcat nouă persoane, inclusiv migranți din Turcia, în orașul din vestul Germaniei, iar în octombrie 2019, un bărbat înarmat a ucis două persoane în fața unei sinagogi din orașul Halle chiar în în ziua de sărbătoare evreiască de Yom Kippur.