Evenimentul Zilei > International > Atac regretabil într-o moschee din Albania. Cinci persoane au fost rănite
Atac regretabil într-o moschee din Albania. Cinci persoane au fost rănite

Atac regretabil într-o moschee din Albania. Cinci persoane au fost rănite

Atac cu un cuțit într-o moschee din Albania. Un bărbat a rănit cinci credincioși. Poliția cercetează condițiile săvârșirii faptei.

Cinci enoriaşi care se rugau într-o moschee din Tirana au fost răniţi cu lovituri de cuţit luni de către un suspect ce a fost arestat, a anunţat poliţia albaneză, informează Agerpres, citând presa internațională.

Poliția a declanșat o anchetă

Acest incident deosebit de regretabil reprezintă primul atac comis într-un loc de cult în Albania, mic stat din Balcani unde domneşte toleranţa religioasă.

Poliţia a anunţat într-un comunicat că a declanşat o anchetă asupra circumstanţelor şi mobilelor atacului. Condițiile producerii acestui incident urmează să fie elucidate.

Suspectul este un bărbat de 34 de ani

Suspectul, în vârstă de 34 de ani, a dat buzna în jurul orelor 12:30 GMT în moscheea situată în centrul oraşului şi a atacat cinci persoane care se rugau, se precizează în comunicatul poliției.

Victimele au fost transportate la spital, însă viaţa lor nu este în pericol. conform unui site de ştiri 9Shqiptarja.com), atacatorul a intrat în moschee după ce a trecut pe la o pizzerie din vecinătate. Acoli, de de asemenea, a rănit cu o armă albă un chelner.

Momentan, poliţia nu a confirmat această informaţie.

Imamul moscheii speră că nu este vorba despre un atac terorist

„Sper că nu este vorba de un atac terorist, ci de o persoană dezechilibrată”, a declarat pentru mass-media locală imamul moscheii unde a avut loc atacul, Ahmet Kalaja.

Albania, oficial ateistă în timpul epocii comuniste (1945-1991), când religia era interzisă, este o ţară majoritar musulmană, însă circa un sfert din populaţia sa este creştină (catolici şi ortodocşi).

Toleranţa religioasă se regăsește în această ţară. Albanezii nu ezită să-şi înmulţească ocaziile de sărbătoare adoptându-le pe cele ale altor comunităţi. De asemenea, căsătoriile mixte sunt frecvente.

Regretabilul eveniment îngrijorează comunitățile religioase din regiune, iar cercetările în curs vor revela sorgintea acestui act deosebit de grav. Temerile cele mai mari sunt legate de o eventuală înmulțire a actelor de acest gen în Albania și în Balcani.