Atacurile de PANICĂ. Ce putem face pentru a SCĂPA de ele și cum ne putem trata SINGURI

Atacurile de PANICĂ. Ce putem face pentru a SCĂPA de ele și cum ne putem trata SINGURI

Atacurile de panică sunt frecvente şi se pot transforma într-o problemă serioasă dacă nu sunt tratate cu seriozitate. Simptomele lor sunt puternice şi frecvente, însoţite de o stare generată de panică.

Un atac de panică este caracterizat prin apariţia bruscă a unei senzaţii de teamă intensă, însoţită de simptome fizice (cardiace, respiratorii, musculare), conform formula-as.ro.

În timpul unui atac de panică, frecvența bătăilor inimii va crește și vor apărea, de asemenea, dureri în piept, senzații de sufocare, amețeli, amorțeală, tremur și chiar tulburări de echilibru. Totodată, se instalează teama de a pierde con­trolul, de a înnebuni şi frica de moarte.

Pentru a controla atacurile de panică este indicat să ne controlăm cu atenție respirația.

Conform realitatea.net, putem face acest lucru urmând următorii pași:

Ne așezăm pe spate cu o mână pe abdomen şi una pe torace. Expirăm adânc şi ne ținem respiraţia vreme de două secunde, apoi inspirăm pe nas gradat, calm.

Ne ținem respiraţia pentru alte două secunde, după care expirăm lent aerul pe gură. Se fac în total minimum 50 de astfel de respiraţii complete pe zi, timp de cel puţin două luni.

Când simţim că urmează un atac de panică, toată atenția trebuie să ne-o îndreptăm spre respiraţie, iar rezultatul va fi unul salvator.

 

Ne puteți urmări și pe Google News