Evenimentul Zilei > International > ATAC al MIGRANȚILOR în Franța. O MAȘINĂ a INTRAT în POLIȚIȘTI
ATAC al MIGRANȚILOR în Franța. O MAȘINĂ a INTRAT în POLIȚIȘTI

ATAC al MIGRANȚILOR în Franța. O MAȘINĂ a INTRAT în POLIȚIȘTI

O mașină cu migranți a lovit, sâmbătă seara, intenționat, mai mulți polițiști, la Calais, în nordul Franței. Cu câteva ore înainte, tot la Calais, a avut loc un schimb de focuri.

Maşina care transporta nouă migranţi a intrat, sâmbătă seara, înr-un filtru de poliţişti, pentru a scăpa de un control. Incidentul a avut loc la Calais, în nordul Franţei, și s-a soldat cu rănirea unui cadru al CRS, informează AFP, citată de Agerpres.

O sursă din prefectura locală a declarat că, în jurul orelor 20:15 (19.15 GMT), şoferul unui automobil a accelerat pentru a-şi face loc printre membri ai forţelor de ordine din CRS, în zona industrială din vecinătatea portului Calais. 

„Maşina a lovit un CRS, rănindu-l uşor la genunchi, iar CRS a făcut uz de arme”, reuşind să îi oprească, a povestit reprezentantul prefecturii. 

Șase irakieni şi trei afgani, printre care posibili traficanţi de persoane, au fost reținuți de autorități. 

Sursa din prefectură susține că incidentul nu pare să aibă legătură cu schimbul de focuri, survenit între două grupuri de afgani în aceeaşi zi, cu puţin înainte de orele 18:00 (17:00 GMT), la Calais, şi care a făcut cinci răniţi, a subliniat sursa.

„Un schimb de focuri şi protagonişti de naţionalitate afgană: ne putem imagina cu uşurinţă o reglare de conturi între traficanţi de persoane, deşi asta rămâne de confirmat”, a comentat procuratura din Boulogne-sur-Mer. 

Forţele de ordine au intervenit rapid şi au izolat sectorul, în care se află un centru de primire pentru refugiaţi, potrivit prefecturii. Dintre cei cinci migranţi răniţi, un afgan rănit în abdomen a fost transportat cu elicopterul la un spital din Lille. 

După dezmembrarea în urmă cu un an a „Junglei”, imensa periferie în care trăiau 7.000 de migranţi, la Calais, sute de migranţi au revenit pe teritoriul acestui oraş-port situat la intrarea în tunelul sub Canalul Mânecii, în speranţa de a ajunge în Marea Britanie. Condiţiile lor de viaţă au fost denunţate în repetate rânduri de ONG-uri în ultimele luni, mai scrie AFP.