Gabriela Firea, fost primar general Capitalei, menține ritmul atacurilor îndreptate către Guvernul condus de Ludovic Orban. Ea a posta, astăzi, un mesaj pe contul de Facebook în care vorbește despre închiderea școlilor, măsură cu care edilul de la acea vreme nu a fost de acord.

„Alo, guvernul, intram in noiembrie, nu mai suntem in martie, cand lumea nu stia ce sa faca in pandemie! Deschideti scolile! Testati copiii si profesorii! Izolati focarele! Aveti cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie! Ca in lumea civilizata! Europa mentine scolile deschise, chiar daca a redus anumite tipuri de evenimente si activitati economice”, a tunat fostul primar general.
S-a opus închiderii școlilor
„In Bucuresti, scolile raman inchise, ca sa acopere incompetenta guvernului, lipsa de pregatire si umanitate a celor care se ocupa de criza sanitara.
NU am fost de acord cu inchiderea scolilor din Bucuresti, ca primar general, cand s-a votat acest lucru recent in cadrul Comitetului municipal pentru situatii de urgenta! Deci, nu mi-am schimbat parerea de pe o zi pe alta, cum se incearca a se acredita.
Reprezentantii Primariei Capitalei au votat IMPOTRIVA inchiderii scolilor in Bucuresti. Motivul este limpede : am pregatit o capacitate mare de testare pentru elevi si profesori. Posibilele focare pot fi izolate imediat!”, a scris Firea, care și-a continuat atacul.
„Nu le pasă de elevi, de profesori, de părinți!”
„Nu inteleg de ce ministerele sanatatii si educatiei nu folosesc aceasta capacitate de testare pregatita pe timpul mandatului meu. In schimb, tin scolile inchise. Nu le pasa de elevi, de profesori, de parinti! In martie, era normal sa solicitam inchiderea scolilor, pe perioada starii de urgenta, cand superficialii de la guvern ziceau ca ma “agit” fara rost – ei traiau pe alta lume, organizau alegeri anticipate -, pentru ca niciun spital din tara nu era pregatit, nu avea nimeni stocuri de materiale sanitare si de protectie, tot sistemul sanitar era bulversat si nu se putea reactiona corespunzator.
Poate guvernul nu a aflat, dar suntem aproape in iarna, a trecut demult primavara, cand a debutat pandemia.
Multa rea-credinta la guvernare!
Multa impostura!
Multa incompetenta!
Sa vina Manciu cu ale lui falsuri in acte, si posturi ocupate ilegal, sa ne mai minta si sa ne mai manipuleze inca o data!”, a conchis Firea.