Atac armat într-un parc acvatic. Un copil a fost împușcat în cap

Atac armat într-un parc acvatic. Un copil a fost împușcat în cap Atac armat în parcul de distracții Sursa foto. X

Atac armat într-un parc de distracții dintr-un oraș din apropiere de Detroit, în Statele Unite. Nouă persoane, între care și copii, au fost împușcate, iar atacatorul s-a sinucis înainte de a fi reținut.

 

Doi copii au fost răniți în incidentul armat care a avut loc într-un parc acvatic administrat de un oraș de lângă Detroit. Autoritățile cred că este vorba despre un eveniment izolat, la întâmplare. Ei nu au găsit nici o legătură între atacator și vreo organizație teroristă sau criminală.

Atac armat la parcul de distracții

Un copil în vârstă de opt ani a fost împușcat în cap și se află în stare critică la spital. Pe de altă parte, autorul acestui atac armat, pe numele său Michael William Nash, s-a sinucis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit informațiilor furnizate de poliție, atacatorul a deschis focul în Brooklands Plaza Splash Pad. Acesta este un parc acvatic frecventat de familii, pe timpul verii. Zona era destul de aglomerată, dat fiind că numeroși vizitatori se aflau în momentul acestui atac armat, cu familiile, la bazin. Potrivit publicației The Guardian, autoritățile l-au identificat duminică pe atacatori, înainte să se sinucidă.

Poliția nu are informații, însă, cu privire la motivele care l-au determinat să comită acest atac armat împotriva unor familii.

Purtătorul de cuvânt al șerifului din Oakland, Stephen Huber, a declarat atacatorul, Michael William Nash, avea 42 de ani. El nu era cunoscut cu antecedente penale, dar se pare că suferea de „probleme de sănătate mintală”.

Atacatorul a tras 28 de focuri

Potrivit oamenilor de ordine, în acest atac armat, autorul a tras până la 28 de focuri de armă. El s-a oprit de mai multe ori, fără ca nimeni să intervină, pentru a-și reîncărca arma. Se pare că atacatorul nu se grăbea, susțin martorii. Aceștia au relatat, conform șerifului, că după acest atac armat, Michael William Nash s-a întors liniștit la mașina sa.

„Pur și simplu s-a întors calm la mașina sa”, a declarat șeriful.

Un număr de nouă persoane, dintre vizitatorii la parcul de distracții au fost rănite. Între acestea și un băiat de opt ani care a fost împușcat în cap. Fratele său, de patru ani, a fost rănit în picior, iar mama băieților a primit două gloanțe în picior și abdomen. Atât băiatul de opt ani, cât și mama acestuia erau în stare critică.

Celelalte șase victime, toate în vârstă de cel puțin 30 de ani, se aflau în stare stabilă sâmbătă seara.

Atac armat la 50 de kilometri de Detroit

Localitatea Rochester Hills, unde s-a produs atacul se află la aproximativ 50 de kilometri e Detroit. Comunitatea vecină, Oxford Township, tot în Oakland County, a fost scena unui schimb de focuri de armă în masă la școală în 2021.

Un elev de la această școală, Ethan Crumbley, pe atunci în vârstă de 15 ani, a ucis patru colegi, Totodată el a mai rănit alți șase școlari și un profesor la liceul Oxford.

În Statele Unite, până sâmbătă, au avut loc peste 215 atacuri cu împușcături în masă, în acest an.