Un bărbat înarmat a deschis focul în faţa unui bar din San Antonio Texas, vineri noaptea, opt persoane fiind împușcate, transmite Reuters. Din primele informații, nimeni nu a decedat.
Şeful poliţiei locale, William McManus a declarat că unui grup de persoane le-a fost refuzată intrarea în bar în jurul miezului nopţii.
Un bărbat din grup a luat o puşcă din mașină şi a început să tragă în oameni.
Atacatorul a fugit apoi de la locul faptei.
Victimele sunt cinci femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 41 de ani. Toate se află în stare stabilă la spitalele locale.
Numele agresorului şi al victimelor nu sunt cunoscute deocamdată.
În august 2019, a avut loc un alta atac armat, în fața centrului comercial Walmart din El Paso, aflat la granița cu Mexicul, în urma căruia au murit 22 de persoane.
Violențele continuă pe fondul problemelor rasiale din SUA după ce George Floyd a fost omorât de polițiștii americani în cadrul unei arestări.
Dar de data aceasta reacția a fost mult mai amplă decât în cazurile similare din trecut – nu doar în SUA, ci în lumea întreagă. În nenumărate orașe pe toate continentele, sute de mii de oameni au ieșit în stradă la finalul săptămânii trecute pentru a demonstra împotriva rasismului generalizat și a violenței poliției.
Alte țări ar fi mai avansate decât Germania în modul de definire a rasismului, arată Della: „Există în continuare concepția că rasismul sau actele cu substrat rasist pot fi catalogate ca atare doar atunci când se poate dovedi și intenția din spatele acestor acțiuni”.
Protestele arată de la bun început că violența motivată rasist a poliției nu este doar un fenomen american. Inițiativa Death in Custody (Moarte în detenție) documentează cazurile în care persoane de culoare au murit în Germania în timp ce se aflau în custodia poliției – din 1990 ar fi vorba de cel puțin 159 de cazuri.