„Nu pot sa va dau mai multe detalii in seara aceasta, dar sunt peste 10 morti”, a informat un purtător de cuvânt al poliției federale din Dartsmouth, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Dailymail.

La scurt timp după publicarea acestor informații în mediul online, postul de televiziune CBC a anunțat că, de fapt, sunt cel puțin 16 morți, între care și un ofițer de poliție.

Incidentul s-a produs în orășelul de pe coasta Portapique, situat la 130 km nord de capitala provinciei, Halifax.

Victimele au fost descoperite în fața și în interiorul unei case, după ce poliția a fost sunată semnalându-i-se focuri de arme. La sosirea poliției, autorul violențelor a fugit, ceea ce a declanșat o urmărire care a durat 12 ore. La momentul la care poliția a ajuns lângă atacator, acesta era mort, la volanul unui Chevrolet SUV în localitatea Milford, la circa 80 km sud de Portapique.

„Urmarirea s-a incheiat in aceasta dimineata, cand suspectul a fost localizat. Pot confirma ca este mort”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției regale canadiene.

Atacatorul este Gabriel Wortman, un tehnician dentar în vârstă de 51 de ani. Motivul din spatele faptelor sale sângeroasă este încă necunoscut.