Astra Giurgiu a debutat cu un succes important în noua stagiune. Campionii României și-au trecut în palmares Supercupa României, după un succes obținut la limită (scor 1-0), în fața formației CFR Cluj, câștigătoarea Cupei României.

Întâlnirea găzduită de „Cluj Arena” le-a dat mari bătăi de cap organizatorilor și jucătorilor. O ploaie torențială s-a abătut asupra Clujului și a căzut neîncetat pe tot parcursul partidei.

A doua Supercupă din istorie

Cele două echipe își făceau calcule pentru executarea loviturilor de departajare, dar în minutul 87, brazilianul William De Amorim a profitat de o eroare în lanț făcută de defensiva ardelenilor și a marcat decisiv.

Astfel, Astra a cucerit Supercupa României, pentru a doua oară, după victoria înregistrată în urmă cu doi ani, în fața Stelei (scor 1-1 și 5-3 după executarea loviturilor de departajare).

Șumudică nu merge în Turcia

Pe „Cluj Arena” s-a aflat și Christoph Daum, selecționerul României. Neamțul i-a văzut la lucru, printre alții, pe brazilianul William De Amorim și pe portughezul Mario Camora, doi dintre viitorii internaționali români.

Suspendat, Marius Șumudică a savurat succesul din tribune. Tehnicianul Astrei a fost la un pas să bată palma cu formația Gaziantepspor, dar grava criză politică și socială din Turcia l-au determinat pe „Șumi” să suspende negocierile. „Nu se mai pune problema să plecăm”, a anunțat Cristian Petre, „secundul” Astrei.