Aston Martin Vanquish, supermodelul de ciocolată

Aston Martin Vanquish, supermodelul de ciocolată

Supermodelul Aston Martin Vanquish anticipează cum nu se poate mai frumos centenarul celebrei mărci auto britanice. Coupe-ul prezentat în această săptămână are aproape tot ce-i trebuie: un nume de legendă, o caroserie superbă, un interior rafinat şi un motor uluitor. Ar fi meritat, cu siguranţă, o culoare mai inspirată.

Aston Martin se pregăteşte să aniverseze o sută de ani de existenţă.

Supermodelul Aston Martin Vanquish, prezentat în această săptămână, anticipează cum nu se poate mai frumos centenarul celebrei mărci auto britanice.

Coupe-ul are aproape tot ce-i trebuie: un nume de legendă, o caroserie superbă, un interior rafinat şi un motor uluitor. Păcat de culoarea nu tocmai inspirată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noul Vanquish (Aston a mai folosit acest nume cu ceva ani în urmă) delectează ochii cu forme musculoase, prize de aer "lipte" de asfalt, şi grupuri optice decorate cu LED-uri.

Modelat în carbon

Caroseria a fost realizată din fibră de carbon, lucru care a dus la o reducere a greutăţii maşinii.

Sub capotă sălăşluieşte un V12 de 6.0 litri normal aspirat care dezvoltă 565 de cai-putere şi un cuplu maxim de 620 Nm.

Viteză maximă: 295 km/h

Aston Martin Vanquish poate sprinta de la zero la 100 de km/h în numai 4,1 secunde şi accelera până la 295 km/h.

Interesant este că vechiul DBS - modelul pe care Vanquish îl înlocuieşte - putea atinge 305 km/h. E drept, făcea "suta" în 4,3 secunde.

De transmisie se ocupă o cutie automată Touchtronic cu 6+1 rapoarte.

Portbagaj mai mare decât al unui VW Golf

Vanquish are 4,72 metri lungime, 1,29 metri înălţime (!) şi 2,06 metri lăţime. În funcţie de priorităţile cumpărătorului, coupe-ul va fi sau nu dotat cu o banchetă care ar putea fi ocupată de doi copii sau de câteva genţi/poşete.

Apropo de aceste articole, supermodelul britanic are chiar şi un portbagaj decent. Cu 368 de litri oferiţi pentru bagaje, Vanquish surclasează fără probleme un hatchback compact.

Preţ: 235.000 de euro

Aston Martin Vanquish va debuta comercial spre finele anului. Fericiţii viitori proprietari vor trebui să se despartă de cel puţin 235.000 de euro.