Evenimentul Zilei > Actualitate > Astăzi se ÎMPLINEȘTE un an de la TRAGEDIA AVIATICĂ de la Siutghiol. Patru angajați SMURD au MURIT
Astăzi se ÎMPLINEȘTE un an de la TRAGEDIA AVIATICĂ de la Siutghiol. Patru angajați SMURD au MURIT

Astăzi se ÎMPLINEȘTE un an de la TRAGEDIA AVIATICĂ de la Siutghiol. Patru angajați SMURD au MURIT

Marți, 15 decembrie 2015, se împlinește un an de la tragedia aviatică de la Siutghiol. În urmă cu exact un an, un elicopter SMURD s-a prăbușit atunci în acest lac, iar toţi cei 4 angajaţi ISU aflaţi la bord au murit.

Cei patru tocmai se întorceau de la o misiune militară după ce au transportat o pacientă din Tulcea la Spitalul din Constanța.  La întoarcere, elicopterul Smurd în care se aflau s-a prăbuşit în apele reci ale lacului Siutghiol, informează B1 TV.

La borbul avionul se aflau: comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, căpitanul-comandor Ginel Claudiu Crăcănel, medicul Laura Vizireanu și asistenta Gabriela Camelia Harton. Deși a trecut un an, cauzele nenorocirii nu au fost stabilite nici până acum.
Culmea, cei care au ajuns primii la locul tragediei au fost pescarii unei ferme piscicole din Ovidiu. Ulterior, și pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dobrogea' au ajuns la epavă, cu toate că au fost nevoiți să vâslească, în condițiile în care barca era dotată cu motor. Pentru cei patru membri ai echipajului era însă deja prea târziu.

Autorităţile au fost acuzate atunci că au intervenit târziu, dar asta nu a fost tot. De parcă nu ar fi fost de ajuns că erau marcaţi în urma tragediei, rudele pilotului Petre Cătuneanu au fost amendate cu 50 de lei de autorităţile de la Evidenţa Persoanei şi Stare Civilă din Constanţa pe motiv că nu ar fi declarat decesul acestuia în termenul legal de 48 de ore. Funcţionarii care au făcut acest lucru au fost ulterior sancţionaţi cu tăieri de 10 respectiv 15 la sută din salariu.