Asta ne mai lipsea! Coronavirus + un virus care te omoară în chinuri… Anunţ oficial!

Asta ne mai lipsea! Coronavirus + un virus care te omoară în chinuri… Anunţ oficial!

Autorităţile din Republica Democrată Congo sunt în alertă după ce o nouă epidemie de Ebola a izbucnit în ţară.

Ministrul Sănătăţii, Eteni Longondo, a declarat luni că un nou focar de Ebola a fost descoperit în nord-vestul țării, la Mbandaka.

În acelaşi timp, Congo (n.r. - teribilul virus a provocat moartea a 2.280 de persoane din august 2018) se confruntă cu o altă epidemie de Ebola în celălalt capăt al ţării.

„Pot confirma că avem o nouă epidemie de Ebola la Mbandaka, capitala provinciei Ecuador”, a declarat Longondo conform Agerpres.

„Există deja persoane decedate”, a completat ministrul într-o conferinţă de presă în care a reamintit de existenţa celuilalt focar izbucnit în 2018.

„Institutul naţional de cercetare biomedicală (INRB) a confirmat că eşantioane venite din Mbandaka au rezultat pozitive la virusul Ebola”, a precizat Longondo.

Începând cu 1976, anul în care a fost descoperit virusul Ebola, în Congo au existat 10 epidemii, dar cea actuală este considerată cea mai gravă.

În plină epidemie de COVID-19, acest stat african este afectat și de epidemia de Ebola.

Organizația Mondială a Sănătății avertiza încă de acum doi ani că extinderea Ebola pe alte continente va fi doar o chestiune de timp.

În acest context, ţara care se luptă de decenii cu Ebola şi rujeola a raportat şi primul caz de coronavirus.

Pacientul zero a fost un cetățean belgian, iar până în prezent, autoritățile congoleze au raportat 611 cazuri de infectare cu temutul coronavirus chinezesc.

În Congo, 179 s-au vindecat și au fost externate, dar 20 de pacienți cu Covid-19 au decedat, conform worlddometers.info.

Amintim că în vara anului trecut, oficialii OMS au transmis că epidemia de Ebola din Congo constituie o urgență de sănătate mondială.

Mesajul Organizației Mondiale a Sănătății a fost preluat inclusiv de Societatea Română de Microbiologie.

„Riscul extinerii Ebolei în Congo și în restul regiunii a rămas la un nivel foarte ridicat, iar riscul de a se răspândi în afara regiunii este la un nivel scăzut”, spunea șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus în iulie 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News