Așa vorbește un ADEVĂRAT ministru de Externe. Din păcate, e UNGUR, nu ROMÂN!

Așa vorbește un ADEVĂRAT ministru de Externe. Din păcate, e UNGUR, nu ROMÂN!

Șeful diplomației ungare s-a aflat într-o vizită în Statele Unite unde a prezentat administrației Trump liniile principale ale politicii țării sale.

Ungaria nu are nici o intenție de a se alătura „corului de denigratori europeni” la adresa Statelor Unite, deoarece Budapesta și Washingtonul sunt acum la unison în chestiuni importante precum imigrația, securitatea și dreptul națiunilor suverane de a-și stabili singure politicile, a declarat ministrul de Externe al Ungariei cu ocazia unei vizite întreprinse în Statele Unite.

Vizita a inclus o întâlnire cu secretarul de stat Mike Pompeo, prima dintre șefii diplomațiilor ungară și americană din ultimii șase ani. Motivul acestui lung hiatus este diferența gravă de opinii dintre fosta administrație Obama și regimul naționalist de la Budapesta

Peter Szijjarto, a afirmat că guvernul premierului Viktor Orban este un „aliat natural” al administrației Trump, subliniind că Ungaria a fost adesea o voce singuratică la Bruxelles, dar care a blocat măsuri îndreptate acestei administrații, cum ar fi moțiunea împotriva deciziei lui Trump de a muta ambasada la Ierusalim. În acest demers, România a votat și ea alături de Ungaria, refuzând să voteze acuzațiile la adresa Washingtonului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Există o isterie în Europa împotriva Statelor Unite și în special împotriva actualei administrații”, a spus Szijjarto, citat de Washington Times. „Cu această vizită am vrut să arătăm că Ungaria nu participă la această isterie.”

Și ministrul de Externe ungar a adăugat: „Noi respectăm întotdeauna deciziile altor state de a-și stabili singure politicile interne și liniile de dezvoltare și așteptăm același fel de respect față de deciziile noastre, lucru pe care nu l-am simțit din partea administrației anterioare (Obama)”.

În timp ce Szijjarto se afla la Washington, Parlamentul de la Budapesta adopta o decizie a guvernului care impune noi restricții pentru acordarea azilului și pedepse grave pentru organizațiile care promovează sau facilitează „imigrația ilegală”.

Agenția pentru Refugiați a ONU s-a plâns că noua lege „îi va priva pe cei care sunt forțați să-și părăsească țările de ajutoarele și asistența elementare, va tensiona și mai mult discursul public și va spori atitudinile xenofobe.”

Însă Szijjarto a vorbit presei americane despre determinarea guvernului său de a prezerva „moștenirea iudeo-creștină” și a explicat că noua lege urmărește să-i pedepsească pe cei care în mod conștient violează legile care reglementează imigrația și azilul în Ungaria.

Ministrul de Externe a subliniat faptul că oficialii greci afirmă că valul de imigranți care încearcă să intre acum în UE este la fel de mare ca acela din 2015, existând relatări despre un număr crescut de persoane care traversează Balcanii în drum spre Europa de Vest.

„Pur și simplu nu putem permite nimănui să încurajeze aceste persoane să vină în Ungaria”, a spus Szijjarto. „Poporul ungar a luat o decizie foarte clară că securitatea frontierelor noastre primează. Am cheltuit bani mulți pentru a ne proteja frontiea – care nu este doar a noastră ci și a UE – și nu acceptăm ca ONG-urile finanțate din afară să submineze această decizie.”

El a adăugat că succesele recente ale conservatorilor în țări mai mari precum Austria și Italia arată că multe dintre temele pentru care Viktor Orban și Fidesz au luptat sunt îmbrățișate de tot mai mulți alegători din UE.

„Partidele care au un program anti-imigrație au rezultate foarte bune”, a spus Szijjarto. „Trebuie să înțelegem astăzi că popoarele din Europa consideră securitatea drept problema numărul unu.”

Oaspetele maghiar a atacat și noul marxism care atacă bazele societății tradiționale europene: „Există o ipocrizie și o corectitudine politică răspândită în toată Europa. Oamenii s-au săturat până în gât și caută politicieni și mișcări politice care vorbesc cinstit și direct”.

Șeful diplomației maghiare a ținut să sublinieze că politica țării sale nu urmărește subminarea Uniunii Europene: „Ungaria poate fi puternică doar într-o Uniune Europeană puternică, însă există o mare dezbatere legată de viitorul UE.”

Vechea opinie pledează pentru o autoritate centrală puternică la Bruxelles, cu tot mai puțină autoritate pentru statele membre, a spus Szijjarto. „Poziția noastră este total opusă. Noi spunem că UE poate fi puternică numai dacă statele membre sunt puternice. Numiți-o o abordare ‘suveranistă’.”