În compoziţia acestei legume intră şi un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge bacteria Helicobacter pylori, răspunzătoare de apariţia gastritei şi a ulcerelor gastrice. Acest compus are şi proprietăţi importante anticancerigene utile în prevenirea cancerului de sân, cancerului gastric, a melanomului malign, a leucemiilor. Atunci când e mestecat, broccoli eliberează un compus cu sulf cu rol în inhibarea înmulţirii celulelor tumorale.

Protejează ochiul, împiedicând formarea cataractei. O cană de broccoli fiert conţine 74 mg de calciu şi 123 mg de vitamina C. Cazuri în care e recomandat consumul de broccoli crud: osteoporoza, guşa endemică, cancer, detoxifierea organismului, reducerea grăsimilor, menţinerea sănătăţii inimii, controlul tensiunii arteriale. De asemenea, ajută la imunizarea organismului. Consumul regulat de broccoli este o armă excelentă împotriva stresului. Este foarte eficient şi sucul din această legumă.