Evenimentul Zilei > Actualitate > SECRETUL DUREROS al lui Arsenie Boca. VESTEA care a ALARMAT BOR. Anunț de ULTIMĂ ORĂ
SECRETUL DUREROS al lui Arsenie Boca. VESTEA care a ALARMAT BOR. Anunț de ULTIMĂ ORĂ

SECRETUL DUREROS al lui Arsenie Boca. VESTEA care a ALARMAT BOR. Anunț de ULTIMĂ ORĂ

Procesul de canonizare a lui Arsenie Boca a fost început de către BOR chiar în urmă cu circa doi ani. Osemintele Părintelui nu vor fi mutate de la Prislop la Catedrala Mântuirii Neamului, așa cum s-a vehiculat printre credincioși.

”E o analiză amănunțită, care e departe de a se fi terminat”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Bisericii, scrie cancan.ro.

Înalții oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR) au dezmințit informația conform căreia osemintele lui Arsenie Boca vor fi mutate la Catedrala Mântuirii Neamului. Canonizarea, care ar fi trebuit să aibă loc pe 28 noiembrie, a fost și ea amânată.

Părintele Arsenie Boca a fost aproape toată viața sa ținta autorităților regimului comunist. Cu toate acestea, călugărul nu a vorbit niciodată despre suferințele pe care le-a îndurat în închisorile fostului regim în care a fost închis între anii 1945-1956. Totuși au rămas mărturii de la cei care şi-au interesectat destinele cu al său. Preotul de la Mânăstirea Plumbuita din București l-a cunoscut pe călugărul Arsenie Boca și a făcut mărturisiri cutremurătoare despre arestarea acestuia dar și despre viața preoților aruncați în închisoare de comuniști.

Preotul de la Mănăstirea Plumbuita a vorbit despre cum l-au ridicat oamenii regimului pe Arsenie Boca și despre cum a fost chiar el condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că nu a vrut să colaboreze cu securitatea.

„Erau mai mulți și ziceau: „Arsenie, banditul ăla”. Și am zis că el e un om sfânt. Parcă plutea pe sus. Nu fac eu minuni. Dumnezeu face. Înainte cu câteva zile, cu activiștii ăștia m-am întâlnit în comună și mi-au zis să stăm de vorbă. A doua zi, au venit cu poliția și m-au arestat. 20 de ani de închisoare. Eram legionar”, spune cel mai bătrân preot de la Plumbuita.