Părintele Arsenie Boca va fi canonizat! Am încredere în Patriarh!
Editura Evenimentul si Capital

Părintele Arsenie Boca va fi canonizat! Am încredere în Patriarh!

Autor: | | 4 Comentarii | 651 Vizualizari

Am anunțat, duminică, la postul de televiziune B1, că Părintele Arsenie Boca urmează să fie canonizat de Biserica Ortodoxă Română cu numele de „Sfântul Arsenie de la Prislop”, iar data de prăznuire va fi 28 noiembrie. Dată la care „duhovnicul Ardealului” a trecut la cele veșnice.

Canonizarea, adică trecerea în rândul sfinților, este inevitabilă! Din informațiile mele, Comisia de Canonizare a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și-a terminat lucrările. Vrednicul nostru Patriarh a achiesat la raportul comisiei, evident după ce a cerut explicații clare, lămuritoare și documentate în privința unei așa-zise teozofii sau unor practici necreștine care i se atribuie pe nedrept părintelui Boca. În ciuda tuturor clevetitorilor, Părintele Patriarh, ucenic al celui mai mare teolog al României – profesorul Dumitru Stăniloae – este „pentru” canonizare. Dar a vrut ca lucrurile să fie așezate în rânduială, nu ca un val de presiune, de slavă deșartă! De Boca-manie! De false fenomene religioase, de noi Maglavituri! Știu ce vorbesc. Nu-l acuzați pe Prea Fericitul Patriarh de temporizare. Cine ne-a îmbogățit calendarul cu sfinți români? Nu Patriarhul Daniel? Poate, zic poate, răspunsurile ar trebui căutate la un arghirofil care, în senilitatea sa, confundă întîlnirile conspirative cu pădurile la care visează!

„Sper din toată inima – şi sunt convins că aşa se va întâmpla – că Părintele Arsenie Boca va îmbogăţi ceata sfinţilor români din Cer. Nu ştiu dacă azi, dar cu certitudine mâine, oricât de departe ar fi acest mâine! Noi ştim doar că neam adus o modestă contribuţie la acest monument de demnitate românească şi trăire ortodoxă”, scriam în prefața celui de-al treilea volum de Documente publicat în 2016 de editura Agnos. Pe 31 octombrie 2016, la Mănăstirea Prislop, sub președinția Înalt Prea Sfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, s-au desfășurat lucrările Comisiei speciale teologice mitropolitane în vederea întocmirii dosarului pentru propunerea de canonizare a pă- rintelui Arsenie Boca.

Membrii Comisiei au categorisit literatura legată de Părintele Arsenie astfel: a. Lucrări autentice ale Părintelui Arsenie. b. Mărturii și documente despre viața și activitatea părintelui Arsenie din dosarele securității, regăsite în cărțile tipărite la Editura Agnos, respectiv Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității, vol. I (Sâmbăta de Sus, 1943-1949), Sibiu, Editura Agnos, 2013, 298 p. cu anexe foto; vol. II (Prislop, 1950-1959), Sibiu, Editura Agnos, 2014, 703 p, cu foto, editori dr. Florian Bichir, Romeo Petrașciuc și Raluca Todorel. c. Cărți de evlavie la adresa Părintelui Arsenie”. 2.400 de pagini și mărturii! Nu o luați ca pe o mândrie, ci ca pe o notă personală.

Când am început, în 2013, această aventură spirituală alături de iubiţii mei prieteni Romeo Petraşciuc şi Raluca Toderel, România nu era lovită de minunism, de Boca-manie. Vrăjitoarele nu umpleau ziarele la mica publicitate cu anunţuri precum „îmi iau puterea de la mormântul sfânt de la Prislop”, nebunii nu se încumeteau să-l dezgroape, iar tarabele nu se îndoiau sub broşuri în care apar fabulaţii de genul: „Părintele zbura, l-am văzut eu cu ochii mei”.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate