Armele Biologice Sintetice, o amenințare mai mare decât pandemia! Pot fi vizate grupuri cu aceeași bază genetică

Armele Biologice Sintetice, o amenințare mai mare decât pandemia! Pot fi vizate grupuri cu aceeași bază genetică

Pandemia pare să fi dat idei cumplite marilor puteri militare ale lumii. Un raport redactat de Institutul Naval al SUA (USNI) afirmă că noile tehnologii care permit "modificarea sau crearea organismelor biologice" reprezintă o amenințare profundă pentru securitatea oricărui stat.

Noilor tehnologii de sinteză moleculară fac posibilă înlăturarea oricăror obstacole tehnice din calea savanților care urmăresc să proiecteze organisme noi sau să aducă modificări unor organisme care există.

Că ne place sau nu, progresul tehnologic în acest domeniu are aplicații militare imposibil de ignorat.

Dacă majoritatea statelor au abandonat armele biologice tradiționale pe motiv că nu sunt de încredere, Armele Biologice Sintetice nu au acest dezavantaj.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pot fi vizate anumite popoare, prin selectarea bazei genetice

Astfel, este posibilă selectarea unei ținte pe baze genetice. Nici măcar nu e necesar ca populația țintă să fie eliminăm fizic. Teoretic, Armele Biologice Sintetice sunt capabile să o facă incapabilă de luptă sau să-i modifice caracteristicile comportamentale.

Astfel, ingineria moleculară a zilelor noastre permite construirea de agenți patogeni cu o perioadă de incubație „personalizată” sau cu o capacitate mare de transmitere presimptomatică, pentru a putea calibra cu precizie momentul și ținta unui atac biologic.

Este, de asemenea, posibil să se calculeze perimarea unui agent patogen, astfel încât boala indusă si „dispară” după un anumit număr de generații „virale”.

„Războiul fără limite” plănuit de China

Să nu credeți că raportul Institutului Naval al SUA este rodul imaginației unor minși înfierbântate. Beijingul a recunoscut cu multă vreme în urmă rolul fundamental pe care îl vor juca aceste arme în bătăliile viitorului.

În 1999, colonelii Armatei Populare Qiao Liang și Wang Xiangsui au afirmat în lucrarea lor „Războiul fără limite”, că Republica Populară Chineză trebuie să fie pregătită să ia în considerare tpate instrumentele convenționale, biochimice și ideologice în cazul unui război.

Mai recent, generalul He Fuchu, vicepreședinte al Academiei de Științe Militare din China, a subliniat că „biotehnologia este un domeniu de vârf strategic”, „un domeniu al luptei militare”.

Apărarea împotriva unor asemenea scenarii de război pare extrem de grea. Pandemia ne-a arâtat că un „nou” agent patogen este dificil de identificat și este greu să lupți cu infecția pe care acesta o provoacă. Răspunsul lent la Sars-CoV-2 demonstrează că este nevoie de timp pentru a recunoaște o nouă amenințare, a o înțelege, a identifica sursa ei și a dezvolta contramăsuri medicale adecvate, scrie ziarul italianIl Giornale.