Armata SUA anunță că a distrus zeci de drone trase din Iran și Yemen spre Israel

Armata SUA anunță că a distrus zeci de drone trase din Iran și Yemen spre Israel Sursa foto: Dreamstime.com

Armata SUA a distrus zeci de drone și cel puțin șase rachete balistice care vizau Israelul. Mai exact, comandamentul Central al SUA spune că a lovit peste 80 de drone de atac unidirecțional care vizau Israelul. De asemenea, au distrus șapte UAV-uri vizate la sol înainte de lansare, a anunțat luni Comandamentul Central al SUA.

Armata SUA anunță că a distrus zeci de drone trase din Iran și Yemen spre Israel

Bilanţul făcut de armata americană include o rachetă balistică pe vehiculul său de lansare şi şapte drone distruse la sol înainte de lansarea lor în zonele controlate de rebelii Houthi susţinuţi de Iran în Yemen, a precizat CENTCOM într-o postare pe X.

„Comportamentul continuu fără precedent, malign și imprudent al Iranului pune în pericol stabilitatea regională și siguranța forțelor SUA și a coaliției”, a scris CENTCOM într-o postare pe X.

CENTCOM a făcut anunțul după ce Iranul a lansat sâmbătă seara primul său atac asupra teritoriului israelian ca răzbunare pentru un presupus atac israelian asupra ambasadei sale din Siria.

Ne puteți urmări și pe Google News

„CENTCOM rămâne poziţionat pentru a sprijini apărarea Israelului împotriva acestor acţiuni periculoase ale Iranului. Vom continua să lucrăm cu toţi partenerii noştri regionali pentru a creşte securitatea regională”, mai transmite CENTCOM.

Iranul a lansat mai mult de 300 de drone și rachete

Atacul care a implicat mai mult de 300 de drone și rachete a cauzat doar pagube modeste, deoarece majoritatea au fost doborâte de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului cu ajutorul SUA și al partenerii săi.

Reamintim faptul că Iranul a lansat sâmbătă seara târziu un atac cu drone şi rachete asupra teritoriului israelian, ca ripostă după o presupusă lovitură israeliană asupra complexului ambasadei sale din Siria la 1 aprilie, care a ucis comandanţi de rang înalt ai Gardienilor Revoluţiei, informează aljazeera.com.