Arma laser care taie ținta cu viteza luminii, trimisă pe frontul din Ucraina. Dronele lui Putin, în pericol

Sursa foto: Platforma X

DragonFire este prima armă laser fabricată de Marea Britanie. Aceasta ar putea fi trimisă pe frontul din Ucraina. Noul laser militar ar putea fi folosit pentru doborârea dronele rusești.

Noua armă laser, capabilă să taie ținta cu un fascicul de lumină

DragonFire ar putea fi utilizată de soldații ucraineni. Conform planului c noua armă laser ar trebui să fie gata de desfășurare până cel târziu în 2027.  Autoritățile din Marea Britanie spun că aceasta ar putea schimba complet fața războiului.

 

 

 

Inițial, DragonFire urma să fie lansat în anul 2032, însă laserul militar va fi operațional cu cinci ani mai devreme decât se preconiza. Mai mult, reprezentanții Ministerului Apărării din Marea Britanie a transmis că va procedura ar putea fi accelerată. Astfel, Ucraina ar putea intra mai repede în posesia laserului.

Sursa foto: Platforma X

Laserul acționează cu viteza luminii

Arma DragonFire poate doborî instant ținta, acționând cu viteza luminii. Inițiatorii spun că aceasta ar reprezenta un avantaj major pentru armata lui Zelenski.

„Am venit pentru a accelera producția sistemului laser DragonFire, deoarece cred că, având în vedere că există două conflicte mari, unul pe mare și unul în Europa, acest lucru ar putea avea consecințe uriașe având o armă capabilă în special să doboare drone”, a declarat ministrul Apărării din Marea Britanie.

Sursa foto: Platforma X

O armă puternică ar putea schimba cursul războiului din Ucraina

Armele care au la bază energia dirijată cu laser (LDEW) folosesc un fascicul puternic de lumină. Acesta poate ataca țintele cu o viteză incredibilă. Ministerul Apărării consideră că acest laser militar reprezintă o opțiune mai economică decât rachetele pentru neutralizarea dronelor de atac și a obuzelor.

„Este conceput pentru a nu aștepta până când vom avea o perfecțiune de 99,9% înainte de a merge pe teren, ci pentru a ajunge la un procent de 70% și apoi să o ducem acolo și apoi... să o dezvoltăm de acolo. Într-o lume mai periculoasă, abordarea noastră privind achizițiile se schimbă odată cu ea. Trebuie să fim mai urgenți, mai critici și mai globali”, a mai spus oficialul.

Potrivit ministrului Apărării, soldații din Marea Britanie au testat deja acest sistem.