Scene șocante la Paris în acest weekend. În timp ce românii sărbătoreau Ziua Națională a României, în capitala Franței se petreceau proteste extrem de violente.

Radu Tudor a prezentat la emisiunea „Punctul de Întâlnire” imagini din interiorul Arcului de Triumf. Protestatarii au pătruns în clădirea Arcului de Triumf de la Paris și au distrus o statuetă de patrimoniu național, au mâzgălit pereții cu vopsea, cu graffiti și au scris în exteriorul Arcului de Triumf cu vopsea tot felul de mesaje. 

„Această imagine a cutremurat întreaga lume. Circulă pe toate paginile de internet, toate ziarele, toate televiziunile au prezentat-o. Este expresia victoriei vandalismului asupra tradiției și istoriei. Dacă la Paris astfel de lucruri capătă forme aberante, cred că trebuie să ne punem foarte serios întrebarea până unde se poate merge cu un protest. Distrugerea Patrimoniului, distrugerea simbolurilor, lovirea unor persoane nevinovate, transformarea unui oraș în stare de asediu.. chestiunile acestea nu cred că pot fi tolerate într-o țară din Uniunea Europeană care se bazează pe legalitate”, a spus Radu Tudor.