Evenimentul Zilei > Social > Arafat și Bănicioiu dau cu Voiculescu de toți pereții! L-au prins cum jongla cu pacienții!
Arafat și Bănicioiu dau cu Voiculescu de toți pereții! L-au prins cum jongla cu pacienții!

Arafat și Bănicioiu dau cu Voiculescu de toți pereții! L-au prins cum jongla cu pacienții!

Raed Araft a relaltati vineri, pe conturile lui de pe rețelele sociale, un eveniment în care explica situația unui pacient care avea nevoie de transfer la un spital din altă țară. După ce a citit postarea, fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a pus tunul pe Vlad Voiculescu: „Cum se numește asta, dle Voiculescu??? Ipocrizia și prostia ucid și ele, așa-i ?! Apropo, acum nu mai dați consultanță pentru plângeri penale!?”

Iată ce a scris Raed Arafat, de a reușit să-l îngroape pe „alunecosul Vlad Voiculescu”:

„Că să clarificăm situația, DSU are un rol clar în asigurarea transportului fie cu avioanele proprii sau în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale la solicitarea Ministerului Snatatii, sau direct a spitalului unde este internat pacientul. În 2016, nu era parte din rolul DSU să identifice paturi libere și spitale care să accepte pacienții în afară României și nici măcar în România, rolul identificării locurilor de internare revenindu-le colegilor de la COSU din cadrul Ministerului Sănătății.

În ultima săptămâna am văzut mai multe postări care menționează un caz din anul 2016, referitor la un pacient cu arsuri transportat cu avionul SMURD la Sofia. În aceste postări am văzut referiri la mine personal precum și la Departamentul pentru Situații de Urgență, insinuând că decizia transferului, sau asupra locului la care a fost transferat pacientul, au dost luate la nivelul DSU sau chiar de mine personal. În ultima postare realizată de doamna fost secretar de stat la Ministerul Sănătății în 2016, licențiată în teologie și limba engleză, Monica Althamer, această menționează că transferul și transportul terestru în Sofia au fost coordonate de mine.

În concluzie, referindu-ne la pacientul transportat la Sofia, după verificările pe care le-am efectuat în ultimele zile, DSU s-a ocupat strict de transportul pacientului între București și Sofia cu avionul SMURD aflat în doatare, după ce Ministerul Santatii, în peroană domnului ministru, a găsit locul pentru pacientul respectiv și ne-a informat de decizia de a-l transferă spre Sofia. Coordonarea transferului, după luarea deciziei asupra destinației, a fost întradevăr realizată de DSU, însă transportul de la avion la spital în Sofia a fost organizat pe plan local și nu de DSU.”

La scurt timp, fostul ministru Bănicioiu a publicat acest mesaj:

„Surpriză! Văd din postarea dr. Arafat, despre pacientul transferat în 2016 în Bulgaria, că lucrurile stau altfel !!! Deci acel transfer nu a fost cerut nici de un medic și nici de DSU (ori Arafat)!!! A fost făcut la cererea lui Vlad Voiculescu (exact cum mă acuza el pe mine la colectiv că aș fi făcut!!!!) fără a avea vreo competentă sau vreo acoperire medicală pentru acest transfer in Bulgaria!
Interesant cum lucrurile au fost însă manipulate – cu câteva luni înainte ne spunea cum ar fi făcut el dacă era în acea situație și ce nu a mers bine la transferul a câteva zeci de pacienți în afară iar când a avut el ocazia de a demonstra cât de bine face lucrurile, măcar în cazul un singur pacient, n-a respectat nici măcar o procedură !!!

Nu se justifica un transfer în Bulgaria și pâna nu vedem o părere medicală nu vom ști nici dacă pacientul era transportabil (se pare ca nu)!
De ce s-a făcut atunci!? Pentru PR-ul ministrului și pentru a raporta că s-a efectuat un transfer în timp record! Ce mai conta părerea și decizia medicală!?

PS: Cum se numește asta, dle Voiculescu??? Ipocrizia și prostia ucid și ele, așa-i?! Apropo, acum nu mai dați consultanță pentru plângeri penale!?”, a transmis, clar, Bănicioiu.

Vrea pacienții ASSMB?

Voiculescu nu a dat nicio replică, deoarece nu obișnuiește să răspundă acuzelor, ci doar să le facă. Astăzi, Vlad Voiculescu a fost ocupat cu consolidarea candidaturii sale la Primăria Capitalei, de unde speră să ia locul Gabrielei Firea și să facă, probabil, mai multe scamatorii ca cele prezentate mai sus prin ASSMB, rețeaua de spitale și cabinete medicale din subordinea Municipiului București (Fialntropia, Sfânta Maria etc).