Evenimentul Zilei > Actualitate > Arafat pune punctul pe „i”. Șeful DSU nu lasă loc de interpretări!
Arafat pune punctul pe „i”. Șeful DSU nu lasă loc de interpretări!

Arafat pune punctul pe „i”. Șeful DSU nu lasă loc de interpretări!

Raed Arafat lansează un nou avertisment pentru români în ceea ce privește evoluția pandemiei de Coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, crede că numărul deceselor va continua să fie ridicat. Asta după ce România a trecut pragul de 2.000 de morți din cauza coronavirusului.

Totodată, secretatul de stat a lansat și un avertisment dur: „Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor”.

„Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească. Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească”, a spus Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă spune că trendul este crescător, chiar dacă mâine numărul va fi mai scăzut, „pentru că de regulă, în weekend, numărul testelor și trecerea lor în registre sunt reduse, dar trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri.

Trebuie să învățăm de la ce au pățit alții, dar curentul de negare și de atacuri existente este intens și, din păcate, populația crede, pentru că citește ce scrie pe rețelele de socializare, fără să verifice originea informației, plus că vedem fake-news-uri în fiecare zi”, scrie B1.


Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 889 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, din 18.732 de teste prelucrate, acesta fiind cel mai mare număr de îmbolnăviri de la debutul epidemiei.

La ATI, în acest moment, sunt internați 280 de pacienți. 21 de persoane cu Covid-19 au decedat, de vineri până sâmbătă, bilanțul total al victimelor ajungând astfel la 2.009.

Până sâmbătă, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 2.009 decese.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 889 noi cazuri de îmbolnăvire, ceea ce reprezintă un nou record de cazuri noi într-un interval de 24 de ore.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: