Evenimentul Zilei > Actualitate > Arădeanul licențiat cu drepturile asupra brandului ”Arsenie Boca”, AMENDAT DE DOUĂ ORI pentru apeluri nejustificate la 112
Arădeanul licențiat cu drepturile asupra brandului ”Arsenie Boca”, AMENDAT DE DOUĂ ORI pentru apeluri nejustificate la 112

Arădeanul licențiat cu drepturile asupra brandului ”Arsenie Boca”, AMENDAT DE DOUĂ ORI pentru apeluri nejustificate la 112

Arădeanul care a fost licențiat cu drepturile asupra mărcii înregistrate ”părintele Arsenie Boca” a fost amendat de poliști. Nu o dată, ci de două ori, de fiecare dată pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgență 112.

Joi, la ora 13.20, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către arădeanul Daniel Gheorghe despre faptul că în incinta Mănăstirii Prislop, din localitatea Silvașu de Sus, oraș Hațeg se comercializează obiecte înregistrate sub marca “Arsenie Boca”, cu încălcarea dispozițiilor legale privind dreptul de proprietate intelectuală.

Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că, în incinta Mănăstirii Prislop, într-un spațiu comercial special amenajat se comercializează diferite obiecte de cult, precum și reprezentări grafice cu chipul ieromonahului Arsenie Boca. Documentele întocmite cu privire la cele constatate precum și mențiunile făcute de reclamant au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, pentru a fi conexate la dosarul penal aflat în lucru la această unitate de parchet, în anchetă proprie a procurorului de caz.

”Întrucât cele sesizate prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 nu justificau urgența deplasării poliţiştilor la faţa locului, aspectele sesizate fiind cunoscute și aflate în instrumentare spre soluționare la unitatea de parchet competentă teritorial, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în temeiul, art.2, pct.11 din Legea 61/1991 (în valoare de 200 de lei)”, a declarat pentur EVZ Bogdam Nițu, ofițerul de presă al Poliției Hunedoara. El a mai precizat că ”aceasta este a doua sancțiune” pentru arădean, cealaltă fiind aplicată pe 16 mai, când Gheorghe a făcut două apeluri la 112. Primul era justificat, însă nu și al doilea, prin urmare, atunci, a primit o primă amendă de 200 de lei.

Până la publicarea acestei știri nu am primit un răspuns din partea lui Daniel Gheorghe, spre a vedea dacă plătește sau contestă amenzile.

Arsenie Boca, marcă înregistrată la EUIPO

Așa cum relatam în ediția de miercuri, 23 mai, drepturile de proprietate intelectuală asupra numelui şi imaginii părintelui Arsenie Boca au fost luate de un maghiar. Andor Şandor, directorul Additional Woldwide Care Service LTD, din Marea Britanie, susţine, cu documente înregistrate la Oficiul European pentur Proprietate Intelectuală – EUIPO, că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca” și a ”imaginii industriale” a acestuia până în anul 2027.

De anul acesta compania are ca reprezentant în România un arădean, instructor de aikido, Daniel Gheorghe, 23 de ani, care a început să someze comercianții și cheamă poliția să-i prindă în flagrant delict vânzând iconițe cu chipul „Sfântului Ardealului”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: