17 arabi prinși într-o dubă britanică, condusă de un leton, la Borș

17 arabi prinși într-o dubă britanică, condusă de un leton, la Borș

Șaptesprezece cetățeni străini, care încercau să iasă ilegal din țară, au fost prinși la PCTF Borș, ascunși într-o autoutilitară înmatricculată în UK și condusă de un leton

Potrivit polițiștilor de frontieră, joi dimineaţă, la frontieră, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor, cetăţeanul leton A.E, în vârstă de 23 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în Marea Britanie, informează Agerpres. După un control amănunţit au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, şaptesprezece persoane, dintre care şaisprezece adulţi:13 bărbaţi şi trei femei şi o minoră.

14 irakieni, doi sirieni și un iranian

Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din paisprezece cetăţeni din Irak, doi din Siria şi unul din Iran, minora având 15 ani, iar adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră. Șoferul dubei urma să transporte cetăţenii străini în Germania.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun, precizează sursa citată.