Evenimentul Zilei > Actualitate > Ar putea fi DESCOPERIREA SECOLULUI. Află cum poţi rămâne VEŞNIC tânără
Ar putea fi DESCOPERIREA SECOLULUI. Află cum poţi rămâne VEŞNIC tânără

Ar putea fi DESCOPERIREA SECOLULUI. Află cum poţi rămâne VEŞNIC tânără

O echipă de oameni de ştiinţă au descoperit un medicament care întinereşte atât muşchii, cât şi ţesutul cerebral. Experimentul a fost făcut pe şoareci.

Acesta ar putea fi primul pas către un tratament ce ar putea întineri mai multe părţi ale corpului în acelaşi timp. Corpul uman se degradează cu trecerea anilor din cauza faptului că celulele stem adulte nu le pot înlocui pe cele deteriorate. Medicamentul descoperit de cercetători după ce au făcut experimente pe şoareci, denumit kinaza, poate transforma forma inactivă a unei enzime în formă activă, scriu cei de la sciencealert.com. Astfel, kinaza Alk5 poate reporni activitatea celulelor stem în aşa fel încât acestea să înlocuiască celulele degradate.

Poţi folosi o moleculă foarte mică pentru a salva funcţii esenţiale nu doar la ţesutul cerebral îmbătrânit, dar şi la muşchi. Acestea sunt veşti bune pentru că, dacă fiecare ţesut ar avea un mecanism molecular diferit pentru îmbătrânire, nu am putea să salvăm funcţiile multiplelor ţesuturi cu o singură intervenţie”, a spus David Schaffer, unul dintre oamenii de ştiinţă care au participat la studiu.

Totul a pornit din 2005, când un grup de cercetători de cercetări au descoperit că transfuzia de sânge la şoareci duce la întinerirea celulelor stem. De asemenea, Alk 5 este testat şi ca posibil tratament pentru cancer.