Aproape un milion de dolari de la McDonald's! Despăgubiri-record pentru o fetiță de opt ani

Aproape un milion de dolari de la McDonald's! Despăgubiri-record pentru o fetiță de opt ani Sursa: Pixabay

O fetiță în vârstă de opt ani a primit despăgubiri în valoare de 800.000 de dolari de la McDonald's pentru un incident care s-a petrecut în urmă cu patru ani. Totul a început de la o porție de Chicken McNugget.

Olivia Caraballo este fetița în vârstă de opt ani care a primit despăgubiri în valoare de 800.000 de dolari din partea McDonald's, după ce un McNugget „periculos de fierbinte” a ars-o pe picior. Incidentul a avut loc în anul 2019 în timp ce fata își deschidea meniul Happy Meal în mașină, la un drive-thru McDonald's din Tamarac, lângă Fort Lauderdale, în Florida.

Familia fetei a cerut dauna în valoare de 15 milioane de dolari. Judecătorii de la un tribunal din Florida au decis, în luna mai acestui an, că McDonald's este responsabil pentru vătămarea Oliviei. De asemenea, alți magistrați din Broward County au decis miercuri, 19 iulie, după mai puțin de două ore de discuții care este valoarea daunelor pe care restaurantul le va plăti.

Ce spune familia fetei privind suma primită de la McDonald's

Daunele au fost plătite de McDonald's și de proprietarul francizei Upchurch Foods pentru durere, suferință și angoasă psihică. Din suma de 800.000 de dolari jumătate reprezintă despăgubirile pentru ultimii patru ani, restul de 400.000 de dolari pentru viitor. Echipa de avocați a familiei a spus despre această decizie a judecătorilor că este una „memorabilă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„De fapt, sunt doar fericită că au ascultat vocea Oliviei și că juriul a reușit să decidă o judecată corectă”, a declarat mama fetei, Philana Holmes. De asemena, avocata familiei a spus, la finalul procesului, că nu avea asemenea așteptări și că decizia „este mai mult decât corectă pentru mine”. Mama fetiție le-a spus judecătorilor că fiica sa are o cicatrice de la arsură și că este nerăbdătoare să i-o îndepărteze.

Avocații familiei au prezentat fotografii ale arsurii și înregistrări audio cu țipetele fetei după ce a fost rănită în timpul procesului.  Reprezentanții McDonald's au susținut că familia ar trebui să primească doar 156.000 de dolari pentru că durerea fetei a încetat după ce arsura s-a vindecat în trei săptămâni. „Ea încă merge la McDonald's, încă cere să meargă la McDonald's, încă trece prin drive-thru cu mama ei, primind nuggets de pui”, a spus avocatul apărării, Jennifer Miller, potrivit BBC.