Apple pregătește o variantă stilizată a modelului iPhone. Când va fi lansat noul smartphone

Apple pregătește o variantă stilizată a modelului iPhone. Când va fi lansat noul smartphone Apple. Sursa foto: Xi Zhang | Dreamstime.com

Compania americană Apple pregătește clienților un smartphone de ultimă generație, cu un aspect diferit față de versiunile anterioare iPhone. Pentru moment conceptul a fost intitulat D23.

Apple pregătește o variantă stilizată pentru iPhone

Publicațiile de peste Ocean notează că Apple lucrează în prezent la o versiune ceva mai subțire decât celebru iPhone. Proiectul ar urma să fie lansat undeva prin 2025. Noile modificări vor veni la pachet cu un preț pe măsură.

Experții estimează că prețul de pornire pentru varianta mai subțire va fi destul de piperată. Noul model ar putea fi mai scump decât varianta ProMax. Este foarte probabil ca versiune subțire să ajungă în magazinele Apple în septembrie 2025, odată cu lansarea modelului iPhone 17.

Apple lansează iOS 17.3

iOS 17.3. Sursa Foto - Dreamstime

Modelul stilizat ar urma să fie lansat în toamna anului viitor

Aceleași surse au precizat că smartphone-ul ar urma să fie echipat cu ultimul procesor Apple, A19. În momentul de față compania americană încă efectuează teste pentru modelul care ar urma să fie lansat în toamna anului viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gigantul tehnologic are o concurență tot mai acerbă din partea chinezilor de la Huawei și a sud-coreenilor de la Samsung. Decizia de a stiliza modelul iPhone evidențiază necesitatea companiei de a răspunde concurenței la nivel global.

În primul semestru din acest an Samsung a avut cea mai mare cotă pe piața smartphone-urilor. Cu puțin peste 20%, din cota de piață, sud-coreenii s-au poziționat cu trei procente  peste Apple, potrivit Reuters.

apple_samsung

Telefoane iPhone și Samsung. Sursa foto Arhiva EVZ

Apple a lansat recent noile tablete iPad Pro

Declinul companiei din California a continuat și în al doilea trimestru. Vânzările gigantului american au scăzut cu 10,5% până la 45,96 de miliarde de dolari. O altă schimbare anunțată de Apple constă în renunțarea modelului iPhone Plus în favoarea unui dispozitiv mai ieftin dezvoltat pe platforma iPhone SE.

Anunțul vine la doar câteva zile după lansarea celor mai noi tablete iPad Pro dotate cu procesoare bazate pe inteligența artificială. Apple a rămas în urmă în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiilor emergente.