Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză

Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză Apple, o nouă surpriză pentru utilizatori. Modificările se aplică din martie. Sursa foto: 23790881 © Songquan Deng | Dreamstime.com

În luna mai, sunt pregătite să fie lansate două noi generații de tablete Apple, urmând a fi actualizate seriile iPad Pro și iPad Air.

Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză

Potrivit informațiilor furnizate de Bloomberg, Apple urmează să lanseze în luna mai noi modele de tablete iPad Pro și iPad Air, conform unor surse anonime din interiorul companiei. Se pare că noile modele de iPad Pro vor fi dotate cu ecrane OLED și cipuri M3, similare celor folosite deja în laptopurile Apple, sugerând că acestea vor fi promovate drept cele mai performante tablete dezvoltate de companie până în prezent.

iPad Air urmează să fie echipat cu un nou chipset, însă detaliile exacte despre acesta nu au fost dezvăluite. Este puțin probabil să fie utilizat cipul M3, deoarece este posibil ca Apple să îl rezerve pentru seria Pro, care este și cea mai costisitoare. De asemenea, se așteaptă ca iPad Air să treacă la un ecran de 12,9 inch, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă față de dimensiunea precedentă de 10,9 inch și va fi prima dată când această serie va avea un ecran de acest tip.

iPad

Sursă foto: Unsplash

2023 a fost primul an în care nu s-au lansat iPad-uri noi

Pentru prima dată de la lansarea seriei de tablete iPad, Apple nu a lansat niciun model nou anul trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începând din 2010, când a fost debutul primului iPad, seria de tablete Apple a fost actualizată în fiecare an. Au existat ani în care compania americană a lansat chiar și patru modele noi. Cu toate acestea, tradiția s-a întrerupt în 2023, care a fost primul an din ultimii 12 când nu a fost introdus niciun iPad nou.

În locul iPad-urilor, singurul produs legat de această linie a fost Apple Pencil cu port USB-C. iPad-urile au fost „sacrificate” pentru a permite gigantului american să se concentreze mai bine pe Vision Pro, cel mai recent produs al companiei și unul care reprezintă viitorul acesteia.

Apple intră pe piața inteligenței artificiale

Apple dorește să intre în competiție directă cu chatboții ChatGPT și Bing AI dezvoltate de Open AI și Microsoft, precum și cu Bard,  chatbotul lansat de Google.

A.I. este noul cuvânt la modă în industria smartphone-urilor de un an încoace,  cu Google și Samsung care operează cu Android.

În iunie 2024, se așteaptă ca Apple  să introducă  noi funcții alimentate de inteligența artificială pe platforma sa proprie destinată iPhone-urilor, odată cu lansarea iOS 18 pe iPhone.

Potrivit zvonurilor publicate Android Authority, compania intenționează să îmbunătățească  Siri prin integrarea unei tehnologii avansate de modele lingvistice.

Compania folosește aparent API-ul (Application Programming Interface care reprezintă un set de definiții de sub-programe, protocoale si unelte pentru programarea de aplicații si software) de la ChatGPT pentru testarea internă și  a-și adjusta propriile modele de AI.

Apple nu a anunțat nimic în acest sens, dar s-ar părea că Google dezvoltă  Gemini AI, o versiune făcută special pentru smartphone-uri și un potențial concurent pentru ce vrea Apple să dezvolte.