Apple adaugă o nouă funcție. Clienții vor avea mai multe beneficii

Apple adaugă o nouă funcție. Clienții vor avea mai multe beneficiiApple. Sursa foto: Matias Cruz/ Pixabay

Apple a anunțat că va adăuga anul viitor funcţia de comunicare prin satelit, disponibilă până acum pe iPhone, ceasurilor sale. Primul model care va beneficia de această funcţionalitate va fi Apple Watch Ultra, cel mai scump ceas.

Apple adaugă o nouă funcție

La fel ca în cazul iPhone-urilor, funcţionalitatea va putea fi folosită pentru a trimite mesaje în situaţii de urgenţă, folosind conexiunea la satelit în zonele izolate, din care lipseşte semnalul terestru. Tot de anul viitor, ceasurile vor avea o funcţie de avertizare în cazul în care tensiunea arterială este mare.

Apple Watch

Apple Watch/ Sursa foto Pixabay

Compania va înlocui și modemurile Intel cu cele MediaTek la unele ceasuri. Aceasta va fi prima colaborare majoră cu MediaTek. Apple lucrează în paralel la propriile modemuri, care vor începe să fie folosite pe iPhone şi iPad de anul acesta. Momentan, ceasurile nu vor beneficia de aceste modemuri, potrivit Bloomberg.

Apple Watch

Apple Watch/ Sursa foto Pixabay

Apple și Sony, înțelegere secretă

În urmă cu câteva zile s-a aflat că Apple şi Sony au lucrat în secret la suportul căştii Vision Pro pentru controllerele de PlayStation VR2. Controllerele celor de la Sony vor putea fi folosite, în primul rând, pentru gaming. Compania are în plan să să îmbunătățească suportul pentru jocuri al căştii Vision Pro.

Sony va trebui să vândă separat controllerele PlayStation VR2, care până acum au fost vândute doar împreună cu consola. Suportul pentru controllerele de PlayStation VR2 ar putea aduce şi alte beneficii posesorilor căştii, care costă 3.500 de dolari.

Face un computer spațial

Compania comercializează Apple Vision Pro ca un „computer spațial” în care mediile digitale sunt integrate cu lumea reală.Pentru a interacționa cu sistemul, pot fi utilizate intrări fizice, cum ar fi gesturile de mișcare, urmărirea ochilor și recunoașterea vorbirii. Dispozitivul rulează pe visionOS, un sistem de operare de realitate mixtă care utilizează o interfață utilizator 3D.

Acesta suportă multitasking prin intermediul ferestrelor care par să plutească în mediul înconjurător al utilizatorului. Sistemul de operare acceptă avatare (denumite oficial „Personas”), care sunt generate prin scanarea feței utilizatorului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Recomandările noastre