Evenimentul Zilei > EVZ Special > Apocalipsa lui Trump: „Alegerile din America sunt o bătălie între Lumină și Întuneric, între Dumnezeu și Satan”
Apocalipsa lui Trump: „Alegerile din America sunt o bătălie între Lumină și Întuneric, între Dumnezeu și Satan”

Apocalipsa lui Trump: „Alegerile din America sunt o bătălie între Lumină și Întuneric, între Dumnezeu și Satan”

Ziaristul italian, expert în problemele Vaticanului, Marco Tosatti, a realizat pentru blogul său, Stilum Curiae, un amplu interviu cu monseniorul Carlo Maria Vigano, fost nunțiu papal la Washington.

Soros și alții încearcă să facă presiuni asupra lui Zuckerberg pentru ca Facebook să limiteze prezența și activitatea pro-viață. La ce scenariu duc alegerea lui Biden și Harris și aceste manevre de cenzură la adresa celor care apără viața?

Evanghelia s-a răspândit în lumea întreagă grație predicării apostolilor și mărturiilor martirilor și mărturisitorilor de credință.

La fel, anti-evanghelia Sinagogii lui Satan se răspândește grație predicilor copiilor tenebrelor, mărturiei personalităților publice, persoanelor din lumea spectacolului, filantropilor autoproclamați.

În final, intervine divizarea în două tabere: de o parte, binele, de cealaltă, răul.

Și dacă a existat o vreme în care sfinții noștri au distrus idolii și templele păgâne, pentru a nu le lăsa nici un loc adoratorilor diavolului, astăzi este inevitabil ca adepții gândirii unice să se unească pentru a profana și distruge bisericile, a demola crucile și statuile sfinților, ștergerea oricărei amintiri a credinței în Hristos.

Ieri, era cenzura cărților interzise, pentru a-i proteja pe cei simpli, ale căror suflete ar fi fost otrăvite; există întotdeauna o cenzură a binelui pe care răul nu îl tolerează.

Scenariul lumii care se desenează se află sub ochii noștri: câtă vreme nu înțelegem că nu poate exista un dialog cu lucrătorii nedreptății (Matei 7, 22), că nu există compatibilitate între lumina lui Hristos și tenebrele lui Satan, nu vom fi capabili să câștigăm bătălia pentru că nu vom fi înțeles nici măcar că ne aflăm în război împotriva puterilor infernale.

Și, într-un război, există obligatoriu două tabere opuse: cel care refuză să se înroleze sub flamura lui Hristos sfârșește inevitabil să îi ajute pe slujitorii Vicleanului.

Această conștientizare este clară pentru dușmanii noștri, dar nu pare să fie la fel de clară celor care nu consideră viața creștină decât ca o „miliție”.

Permiteți-mi să amintesc cuvintele președintelui Trump la sfârșitul recentei Convenții:

„Opozanții noștri vă spun că mântuirea nu poate veni decât de la puterea pe care le-o dați.”

Această „mântuire” constă în negarea drepturilor suverane ale lui Dumnezeu asupra oamenilor, societăților, națiunilor, înlocuind jugul blând al lui Hristos cu tirania dușmănoasă a lui Satan.

Este, într-adevăr, o răsturnare a Mântuirii – adică de la mântuire la sclavie – pe care Mântuitorul a împlinit-o pe Cruce.

Să nu ne lăsăm deci înșelați de vorbele mieroase ale celor care uzurpă metafora biblică a copiilor luminii și a copiilor întunericului, pentru a întemeia regatul lui Lucifer: obscuritatea și haosul pe care le vedem în orașele americane sunt rodul aceleiași ideologii care aprobă avortul post-natal și căsătoria homosexuală, după cum sponsorii Black Lives Matter și Antifa sunt tocmai fundațiile Democrate și „filantropice” care se opun cu furie realegerii lui Trump.

(…)

Astăzi, puterea mântuitoare a lui Hristos este înlocuită de „vocea creației care ne îndeamnă să ne întoarcem la nostru legitim în ordinea naturală creată”.

Patimile mântuitoare ale Domnului sunt înlocuite cu „geamătul creației”, iar flagelurile Justiției divine cu „mânia mamei Terra”…

Președintele Trump a declarat:

„Adversarii noștri vă zic că mântuirea voastră nu poate veni decât de la puterea pe care le-o dați. În această țară nu ne îndreptăm către politicieni pentru a dobândi mântuirea, nu contăm pe guvern să ne salvăm sufletele, ci ne punem credința în Dumnezeu Cel Atotputernic.”

Cred că această credință în Dumnezeu, care evident că trebuie să corespundă unei coerențe a vieții și a mărturisirii creștine, va confirma și în această circumstanță a alegerilor prezidențiale că „mâna dreaptă a Domnului a făcut minuni”, așa cum amintește Psalmul 117.

PAGINA ANTERIOARA