Evenimentul Zilei > EVZ Special > Apocalipsa lui Trump: „Alegerile din America sunt o bătălie între Lumină și Întuneric, între Dumnezeu și Satan”
Apocalipsa lui Trump: „Alegerile din America sunt o bătălie între Lumină și Întuneric, între Dumnezeu și Satan”

Apocalipsa lui Trump: „Alegerile din America sunt o bătălie între Lumină și Întuneric, între Dumnezeu și Satan”

Ziaristul italian, expert în problemele Vaticanului, Marco Tosatti, a realizat pentru blogul său, Stilum Curiae, un amplu interviu cu monseniorul Carlo Maria Vigano, fost nunțiu papal la Washington.

De ce, Excelență, Biserica se uită cu atâta interes la ideologia dominantă, care este totuși atât de anticreștină?

Este o problemă pe care o avem de 70 de ani. Clerul catolic, și în special Ierarhia, suferă de atunci de un sentiment de inferioritate care îi plasează sub nivelul interlocutorilor lor în lume.

Se simt ontologic inferiori. Consideră că Învățătura lui Hristos este insuficientă, și atunci încearcă, stângaci, să se adapteze mentalității seculare.

Le este teamă să nu pară depășiți, în afara timpului lor, ba chiar rămași în urmă cu secolele, după cum spunea un alt iezuit, Dumnezeu să-l odihnească…

Acest foarte grav complex este consecința directă a unei pierderi dramatice de credință. Mesajul mântuitor al lui Hristos este ireconciliabil cu ispitele lumii; este nedemn și ilegitim să falsifici Magisteriul pentru a fi pe placul lumii, abuzând de o autoritate sacră, care urmărește mai degrabă să predice „tuturor popoarelor, botezându-le în numele Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, învățându-i să respecte ceea ce v-am poruncit” (Mate 28, 19-20).

Câtă vreme conducătorii Bisericii vor persista să nu se comporte coerent cu rolul lor și cu învățătura lui Hristos, și va fi imposibil să pretinzi o asemenea coerență laicilor, care iau exemplu de la cei dintâi.

Confirmarea vine tocmai din faptul că există politicieni autoproclamați „catolici”, care beneficiază astăzi de sprijinul preoților și episcopilor autoproclamați „catolici”.

Și din faptul că aceea care, deși nu sunt catolici, apără viața și legea naturii (Trump, de ex. – n.r.) sunt acuzați de populism, comparați cu dictatorii din secolul trecut ba chiar acuzați că nu sunt creștini adevărați (Papa Francisc despre Trump – n.r.).

Sau, ca în cazul Părintelui James Altman (conservator pro-Trump – n.r.) recent acuzat de episcopul său că este un „factor de dezbinare și de scandal).

 

Care este rolul jucat de Planned Parenthood în politica americană? Este un instrument de libertate și de afirmare a drepturilor, așa cum susțin progresiștii?

Planned Parenthood joacă, în societatea globalistă, rolul opus și contrariu celui pe care îl aveau instituțiile caritabile și fundațiile pentru protejarea vieții în societățile creștine.

În societatea creștină, copiii erau primiți cu iubire și chiar în situații de sărăcie și de dificultate erau ajutați, crescuți și educați pentru a deveni buni creștini și cetățeni onești, traducând în viață Cuvântul Evangheliei.

În societatea anticreștină, Planned Parenthood își asumă misiunea de a ucide acești nevinovați, traducând în practică cultura morții inspirată de cel care a fost „ucigaș de la bun început (Ioan, 8, 44).

Să nu uităm că Planned Parenthood împreună cu alte multinaționale ale avortului sunt în favoarea delirului malthusian al cupolei globaliste, care dorește o reducere drastică a populației lumii.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE