Aplicația pentru cei care vor să citească etichetele scrise în altă limbă. „Este un plus foarte mare pentru consumatorul român”

Aplicația pentru cei care vor să citească etichetele scrise în altă limbă. „Este un plus foarte mare pentru consumatorul român”Alimente market Sursă: Viorel Dudau | Dreamstime.com

Aplicația InfoCons se va extinde și în alte țări. Românii care merg în străinătate vor avea acces la toate numerele de urgenţă naţionale şi internaţionale. Platforma îi va ajuta să citească orice etichetă scrisă în altă limbă.

Aplicația InfoCons va fi lansată și peste hotare, iar românii care lucrează în altă țară sau sunt în vacanță vor avea o serie de beneficii. Aceștia vor putea să citească etichetele scrise în altă limbă.

Utilizatorii aplicației au acces direct şi în timp real la alertele de siguranţă alimentară și pot scana codurile de bare ale produselor pentru a primi informații despre ingrediente, aditivi alimentari, calorii, alergeni și nu numai. Aceștia vor putea să citească orice etichetă a produselor din Bulgaria sau Grecia, a precizat fondatorul InfoCons, Sorin Mierlea, în emisiunea România Inteligentă, de la Antena 3.

"În momentul în care vorm merge în Italia ceea ce este cel mai important este faptul că vom putea scana produsele din rafturile magazinelor și vom avea informația în limba română, ceea ce cred că este un plus foarte mare pentru consumatorul român.

foto: wikimedia.org

Dar nu numai în Italia, ci chiar și în Grecia sau în Bulgaria, mai ales în această perioadă estivală unde de cele mai multe ori, mai ales alfabetul din Grecia și Bulgaria ne pune dificultăți. Nu știm dacă este pastă cu măsline sau este pastă de curățat pantofii. Scanezi codul de bare și ai acces la toate informațiile aditivi, coloranți, alergeni", a spus Sorin Mierlea, fondatorul InfoCons.

Aplicația care identifică alimentele periculoase

Consumatorii vor putea să identifice pe platformă și alimentele periculoase din magazine.

"Aplicația gratuită unică (Aplicația InfoCons) în care toate aceste alerte, înainte de a ajunge pe site-ul ANPC până se publică către presă, le are consumatorul imediat.

Când comisarul european a semnat că acel produs intră în sistemul de alertă rapidă RAPEX automat consumatorul poate să vadă că acel produs sau acea mâncare nu este conformă.

Extrem de important este să mergem să facem reclamație, să ne recuperăm paguba materială și mai ales paguba morală, fiindcă dacă stăm toți cu mâinile în sân, nu se schimbe nimic.

Să nu uităm că acum 3 ani au murit 8 copii în Argeș. Nici astăzi nu s-a terminat ancheta și nu se știe dacă a fost din cauza portocalelor sau a brânzei", a precizat Sorin Mierlea, președintele InfoCons, o organizație de protecție a consumatorilor, în emisiunea Exces de putere de la Antena 3.