Informația a fost ulterior dezmințită de Moise Guran, care a precizat că serverul aplicației a fost spart.

”Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la oa adâncime de 10 km. Păstrați-vă calmul și mergeți cu familia sub o grindă solidă!”, astfel mesajul de avertizare.

La scurt timp după apariția alertei, Moise Guran a postat următorul mesaj pe Facebook: ”Ceea ce ați primit nu este o alertă de cutremur ci o Alertă Roșie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Asta sugerează că serverul nostru a fost spart. Momentan l-am deconectat și investigăm. Ne cerem scuze și vom reveni de îndată ce voi avea mai multe informații”.

Mulți români au intrat în panică după ce au primit alerta și s-au pregătit de cutremur. După ce și-au dat seama că este vorba despre o alarmă falsă aceștia au reacționat vehement pe rețelele de socializare.

”Glumiți? Era să îmi crape inima în mine”, ”Mi-am scos părinții afaă degeaba, mi-au zis că-s nebun”, ”Am ieșit cu nevasta și cu copiii afară. OMG! Fetița mă întreabă, tati, dar de ce am ieșit afară? Uite, dragă, să ne uităm la stele. Noroc că aici la noi chiar sunt stele pe cer”, au fost reacțiile unora dintre internauți.