Simptome de apendicită. Nu trebuie ignorate. Riscurile sunt mari

Simptome de apendicită. Nu trebuie ignorate. Riscurile sunt mari Sursa foto: Dreamstime.com

Simptome de apendicită. Apendicita este o afecțiune foarte serioasă și se poate agrava într-un timp scurt. Când tranzitul de la nivelul apendicelui este îngreunat sau chiar blocat, pereții acestuia se inflamează și provoacă apendicită acută.

Simptome de apendicită

Copiii, tinerii și persoanele de sex masculin ajung cel mai des la spital cu apendicită acuză. Medicii recomandă tuturor să nu neglijeze aceste simptome:

  • Durere ascuțită în partea dreaptă a abdomenului. Primul simptom al acestei afecțiuni este durerea puternică, localizată în partea dreaptă a abdomenului inferior. Această durere poate persista sau agrava.
  • Sensibilitate la palpare în zona abdomenului. Palparea ușoară a zonei din jurul apendicelui poate provoca disconfort și durere. Dacă simțiți durere, este indicat să mergeți de urgență la medic.
Apendicită

Sursa foto Facebook

  • Pierderea apetitului și grețuri. Apendicita poate afecta și apetitul, adesea însoțită de grețuri și senzație de rău. Multe persoane care au avut aceste simptome au aflat că au apendicită.
  • Febră și stare generală proastă. O creștere a temperaturii corpului și o stare generală de slăbiciune pot indica o infecție asociată cu apendicita. Dacă aveți aceste simptome, mergeți la un control pentru a nu avea mai multe complicații.
  • Durere la mers sau tuse. Durerea apendiculară poate deveni mai puternică în timpul mișcărilor precum mersul sau tusea, potrivit Doctorulzilei.
Asistentă medicală

Sursa foto: Dreamstime.com

Cum se tratează apendicita

Pentru a confirma diagnosticul, medicul va examina abdomenul, va face analize de sânge și de urină, ecografie și ar putea recomanda un computer tomograf. Apendicita se tratează prin scoaterea apendicelui printr-o apendicectomie. Apendicele se scoate printr-o incizie în abdomen sau prin folosirea unui laparoscop.

Pacienții care sunt operați de apendicită sunt nevoiți să stea internați 2-4 zile. Dacă apendicele se sparge (perforează), tot pe cale chirurgicală va fi înlăturat, însă spitalizarea va mai lungă. După operație, pacienții primesc o rețetă de antibiotic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce este peritonita

Dacă un apendice rupt nu este tratat corect se poate ajunge la peritonită, o complicație gravă. Infecția se răspândește în cavitatea abdominală, provocând inflamații și iritații ale peritoneului, țesutul care căptușește peretele interior al abdomenului. Mulți pacienți pot muri dacă nu sunt operați la timp.