Când s-a produs cutremurul, în încercarea lor de a se salva, Kirsti s-a împiedicat și bucăți de cărămidă i-au produs fracturi multiple la unul dintre brațe. “Mi-a fost foarte frică. Nu știam ce înseamnă un cutremur. Iar la școală nu am învățat niciodată despre asta.”, spune Kirsti. Împreună cu mama și sora ei mai mare, au alergat la cel mai apropiat spital unde alte câteva sute de copii așteptau să primească  ajutor din partea medicilor. Cu fiecare replică a cutremurului, Kirsti se temea și mai mult pentru viața ei în clădirea spitalului care nu oferea nici aceasta prea mare siguranță.

În prezent, Tulsa, Kirsti și sora ei mai mare stau în corturi amenajate pe un teren sportiv din Kathmandu. Planul mamei lui Kirsti este de a se întoarce în satul de unde au venit, însă veștile nu sunt promițătoare. Majoritatea caselor din satul natal sunt distruse, iar locuința lor este grav avariată.

Cu peste 7.000 de victime și 15.000 de răniți, cutremurul continuă să afecteze dreptul la viață, sănătate și educație a peste 2 milioane de copii. Zeci de mii de copii sunt nevoiți să-și petreacă nopțile în aer liber, pe o vreme ostilă, îmbolnăvirile fiind iminente în această perioadă a anului. Save the Children depune eforturi consistente pentru a asigura ajutor de urgență şi adăposturi temporare celor mai vulnerabili. La 3 mai, în regiunea Gorkha, Save the Children oferise asistență (adăpost, hrană, apă, produse igienice, medicamente) pentru 37,015 persoane.

Ajută-i pe cei ca Rhythm și Kirsti să-și reconstruiască viața donând 2 euro prin SMS la 8825 sau online aici. Supraviețuirea lor și a familiilor lor e în continuare în pericol!

Până în acest moment, a fost strânsă suma de 68 milioane $ din donații individuale sau contribuții ale statelor dintr-un target stabilit de ONU la 415 milioane de dolari.
Photo Credit: Tom Van Cakenberghe/Save the Children

Te-ar putea interesa și: