Apar noi dovezi ale poliţiei politice a SRI

Apar noi dovezi ale poliţiei politice a SRI

Ies la iveală noi detalii grave ale colaborării SRI-DNA în cazurile de corupţie din ţară. Astfel lumeajustiţiei.ro prezintă un document al SRI Bucureşti din 2011 adresat generalului Florian Coldea care demonstreză dimensiunile acţiunilor de poliţie politică ale serviciilor secrete din România.

În documentul emis in 2011 de UM 0198 - SRI Bucureşti către prim adjunctul directorului SRI generalul Florian Coldea e vorbeste nu doar de “Protocolul de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 4.02.2009” ci si despre Planul de cooperare nr. 003864826 din 13.07.2011. Documentul demonstreză ca SRI a acţionat direct, premeditat şi planificat în direcţia instrumentării cu orice preţ de dosare penale unor politicieni, parlamentari, membri ai Executivului, înalţi funcţionari, magistraţi şi jurnalişti, scrie luju.ro. “Vă adresăm rugămintea ca datele prezentate să fie destinate exclusiv informării procurorului de caz, potrivit principiului necesităţii de a cunoaşte, fără a fi introduse în dosarul cauzei” se spune in nota către generalul Coldea. Practic în documentul prezentat de luju.ro se anunţă că anumite date obţinute de SRI să fie aduse la cunoştinţa doar procurorului de caz, fără a ajunge şi în dosarul de acuzare. În aceast caz practic cel acuzat se afla în situaţia de a nu se putea apăra de acuzaţii pentru care nu existau probe la dosar, dar care influenţau procurorii si judecătorii în luarea unor masuri.

Procurorii colaboratori ar trebui eliminaţi din magistratură !?

Acest plan de cooperare intre SRI si marile parchete pe dosarele penale incalca flagrant Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor care prevede interdictii si sanctiuni severe. Această lege spune că judecătorii si procurorii nu pot fi colaboratori ai serviciilor secrete, în acest sens dând o declaraţie pe proprie răspundere la începutul fiecărui an. Consiliul Suprem de Aparare a tarii verifica, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului justitiei, realitatea declaratiilor prevazute la alin 2” se spune în textul aceleaşi legi, care specifică faptul că magistratul care se află în această situatie este eliminat din funcţia deţinută. În această situaţie pune întrebarea dacă nu cumva procurorii care au beneficiat de aceste informări ar trebui eliminaţi din magistratură fiind consideraţi colaboratori ai SRI.

Justiţie paralelă marca SRI

Chiar dacă conţinutul protocolului de cooperare şi ale planului de cooperare nu au fost făcute publice, fiind clasificate “strict secret”, se pare că ideea de justiţie secretă paralelă a aparţinut SRI şi s-a perfecţionat după definitivarea în anul 2010 a Strategiei naţionale de apărare. Aşa a luat fiinţă la 13 iulie 2011 Planul de cooperare între SRI şi marile parchete, iar efectul s-a simţit în întreaga ţară. Rechizitoriile la DNA au ajuns să semene cu compunerile din notele SRI, iar trimiterile în judecată şi condamnările s-au dat numelor grele pe lipsă de probe şi motivări fanteziste ajuridice, pe respingeri de probatori, pe denunţători aduşi de serviciile de informaţii, prin magistraţi iniţiati în tainele acestor înţelegeri secrete, scrie luju.ro.