Apa de băut trebuie să conțină anumite săruri. Se poate ajunge la deces în anumite cazuri

Apa de băut trebuie să conțină anumite săruri. Se poate ajunge la deces în anumite cazuri Apă potabilă. Sursa foto: Pixabay

Apa potabilă de înaltă calitate, sigură și suficientă este esențială pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Apa este principala componentă chimică a corpului și reprezintă aproximativ până la 70% din greutatea corpului.

Apa de băut trebuie să conțină anumite săruri pentru a fi sănătoși

Corpul depinde de apă pentru a supraviețui. Mai exact, fiecare celulă, țesut și organ din corpul nostru are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Din acest motiv, alegerea apei pe care o bem a ajuns să nu mai fie una uşoară deoarece în magazine vedem tot felul de categorii de apă și de cele mai multe ori nu știm ce să alegem.

Lipsa de apă poate duce la deshidratare - o afecțiune care apare atunci când nu aveți suficientă apă în organism pentru a îndeplini funcțiile normale. Chiar și o deshidratare ușoară vă poate epuiza energia și vă poate obosi.

De câtă apă avem nevoie

În fiecare zi se pierde apă prin transpirație și urină. Pentru ca organismul să funcționeze corect, trebuie să-si refacă rezerva de apă prin consumul de băuturi si alimente care conțin apă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din SUA au stabilit că un aport zilnic adecvat de lichide este:

  •  Aproximativ 3,7 litri de lichide pe zi pentru bărbați
  • Aproximativ 2,7 litri de lichide pe zi pentru femei.

Aproximativ 20% din consumul zilnic de lichide provine de obicei din alimente, iar restul din băuturi. Ca regulă generală, apa pe care o bem, mai ales vara, pe caniculă, trebuie să aibă săruri benefice organismului, însă totul depinde de afecţiunile pe care le avem.

Inele, Stropi, Scufundat, Căsătorie, ApăApa de băut trebuie să conțină anumite săruri pentru a fi sănătoși. Sursa foto. Pixabay

Ce trebuie să conțină apa pentru a fi sănătoși

Dacă pentru o persoană fără probleme de sănătate, este indicată o apă bogată în minerale esenţiale, cum ar fi sarea şi potasiul, pentru cei cu probleme la rinichi, apa trebuie să fie săracă în aceste elemente, spun medicii. Cu alte cuvinte, în cazul lor, este indicată apa oligominerală.

„Pentru buna funcționare a organismului, sunt anumite substanțe care sunt indispensabile. Fără sodiu, fără potasiu, organismul nostru nu poate funcționa. Dacă aceste săruri sunt în cantităţi prea scăzute sau dacă sunt, din contră, mult prea ridicate, se pot produce boli foarte grave, spre exemplu se poate ajunge la infarct.

Deci din cauza acestor tulburări majore hidroelectrolitice, un pacient poate ajunge la deces. De aceea este foarte important ca apa să nu fie una total inertă. Pe de altă parte, sunt anumite categorii de pacienți care trebuie să fie atenți la apa pe care o beau. Spre exemplu, pacienții care sunt predispuși la a face litiază renală trebuie să consume o apă cu un conținut ceva mai scăzut de sodiu şi potasiu, așa numita apă oligominerală.

Apa, în cazul lor, nu trebuie să aducă un surplus de sare, de calciu, care este în cantitate foarte mare în apa carbogazoasă sau chiar în anumite ape plate. Acest exces de calciu, din afară, poate favoriza apariția pietrelor”, a explicat  medicul urolog Gheorghe Niţă, potrivit antena3.ro.