Un studiu al Băncii Mondiale realizat pentru judeţul Dolj în 2004 dezvăluie că 80 la sută dintre fântâni conţin apă infestată cu nitraţi şi nitriţi.
Această stare de fapt a transformat realizarea alimentărilor cu apă, a canaliză rilor şi a staţiilor de epurare în prioritatea numărul unu a administratorilor judeţului. Dintre cele 111 localităţi ale Doljului, în prezent, numai şapte nu au niciun proiect scris pentru obţinerea unor finanţări în acest sens.
Cel mai amplu val de investiţ ii şi de lucrări urmează să fie înfăptuit cu ajutorul fondurilor structurale, prin implementarea unui Master Plan de Apă (MPA). Şase judeţe, printre care şi Doljul, au fost prinse de Ministerul Mediului într-un proiectpilot, ce urmează să fie finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu.
Din suma totală a proiectului, 480 de milioane de euro, Doljul a obţinut de la minister 274 de milioane. „Consultanţii englezi şi români au împărţit judeţul în nouă zone, care cuprind în total 34 de localităţi. Toate acestea vor beneficia de proiecte pentru canalizare, alimentare cu apă şi staţii de epurare în valoare totală de 274 de milioane de euro“, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.