Anunţul momentului în România! Este obligatoriu până pe 31 martie: „În joc sunt 30 de miliarde de euro. Banii românilor”

Anunţul momentului în România! Este obligatoriu până pe 31 martie: „În joc sunt 30 de miliarde de euro. Banii românilor” Sursa: Arhiva EVZ

România mai are de atins încă 12 borne din cele 24 asumate prin PNRR până la finalul acestei luni. De acestea depinde o alocație financiară de 30 de miliarde de euro pe care urmează să o deblocheze Comisia Europeană. Președintele Senatului, Florin Cîțu, a prezentat o nouă listă cu alte 12 obiective ce trebuie atine până la finalul acestei luni.

Senatorul Florin Cîţu, președintele PNL, a anunțat că Guvernul României are de atins 24 borne asumate prin PNRR. Termenul limită, potirivit liberalului este 31 martie 2022, iar miza este suma de 30 de miliarde de euro. După ce sâmbătă a prezentat o primă listă cu jumătate din obiectivele ce ar trebui atinse până la finalul lunii martie, duminică a revenit o cealaltă jumătate.

„PNRR înseamnă 30 miliarde de euro pentru economia României. Nu există nicio scuză pentru nimeni. Aceşti bani trebuie să ajungă la români. Cine nu poate să facă reformele prevăzute în PNRR, să spună acum. Şi găsim oameni capabili”, a transmis Florin Cîțu.

Florin Cîţu a transmis un mesaj, pe pagina sa de Facebook, arătând că din cele 24 de borne asumate prin PNRR, trei au fost deja îndeplinite de guvernarea anterioară.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Încă 12 borne din PNRR care trebuie depăşite până la 31 martie. Din cele 24 de borne, trei au fost îndeplinite deja de guvernarea anteriora. Două la Ministerul Finanţelor şi una la ANAP. Mai sunt câteva săptămâni şi toată lumea trebuie să se mobilizeze pentru a atinge aceste obiective. În joc sunt 30 de miliarde de euro. Banii românilor”, a transmis Florin Cîţu, în mesajul de pe Facebook.

Obiectivele asumate prin PNRR

Fostul premier PNL a prezentat și noua listă cu restul de 12 obiective ce trebuie îndeplinite până la finalul acestei luni.

1.Toate zonele optime de destinaţie pentru organizaţiile de management al destinaţiei (OMD-uri) din România au fost cartografiate – Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

2.Planul de acţiune pentru utilizarea patrimoniului cultural în vederea sporirii competitivităţii sectorului turismului din România - Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene/ Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului / Ministerul Culturii.

3.Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, situri care sunt incluse în rutele culturale - Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

4.Intrarea în vigoare a cadrului de reglementare privind cicloturismul – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţie.

5.Intrarea în vigoare a metodologiilor şi a procedurilor de îmbunătăţire a raţionamentului în materie de politici publice şi a planificării şi simplificării administrative - Secretariatul General al Guvernului.

6.Intrarea în vigoare a unui act legislativ de operaţionalizare a unei structuri care să asigure implementarea unui mecanism eficace de control al calităţii în materie de reglementare - Secretariatul General al Guvernului.

7.Intrarea în vigoare a hotărârii de guvern de aprobare a strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2022¬2025– Ministerul Justiţiei.

8.Intrarea în vigoare a legii privind protecţia avertizorilor - Ministerul Justiţiei.

9.Intrarea în vigoare a modificării legislaţiei naţionale privind căile de atac (Legea nr. 101/2016). - Agenţia Naţională a Achiziţiilor publice.

10.Unităţi de învăţământ cărora li s-a acordat un grant (lotul 1) - Ministerul Educaţiei.

11.Intrarea în vigoare a Ordinului ministerial (MO) pentru asigurarea standardelor pentru dotarea şcolilor cu echipamente tehnologice şi resurse în scopuri educaţionale online şi pentru a asigura un impact durabil al investiţiilor propuse - Ministerul Educaţiei.

12.Semnarea contractului de asistenţă tehnică pentru elaborarea Planului de măsuri de reformare a guvernanţei, inclusiv a programului de formare şi îndrumare pentru manageri şi inspector - Ministerul Educaţiei.

sursa foto. EVZ

Prima listă a lui Florin Cîțu

Sâmbătă, liderul PNL a enumerat un prim set de 12 obiective care trebuie atinse pentru a primi fonduri UE. Printre acestea se numără operaţionalizarea planului comun de acţiune al ANAF şi al Inspecţiei Muncii pentru prevenirea şi limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negre; intrarea în vigoare a legii de aprobare a programului naţional „Prima conectare la apă şi canalizare”; lansarea unei proceduri de ofertare pentru proiecte de producţie de energie din surse regenerabile (energie eoliană şi solară).

1.Intrarea în vigoare a legii de aprobare a programului național „Prima conectare la apă și canalizare – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

2.Instituirea unei scheme naționale de sprijin pentru renovarea și renovarea integrată energetică și din punctul de vedere al eficienței (consolidare seismică și eficiență energetică) a clădirilor rezidențiale multifamiliale- Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

3.Instituirea unei scheme naționale de sprijin pentru renovarea și renovarea integrată în scopul asigurării eficienței energetice (consolidare seismică și eficiență energetică) pentru clădiri publice- Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

4.Lansarea unei proceduri de ofertare pentru proiecte de producție de energie din surse regenerabile (energie eoliană și solară) – Ministerul Energiei.

5.Finalizarea analizei opțiunilor privind arhitectura cloud-ului guvernamental – Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

6.Lansarea cererii de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale” – Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

7.Intrarea în vigoare a cadrului legal pentru înrolarea contribuabililor persoane juridice în SPV (Spațiu Privat Virtual – Ministerul Finantelor.

8.Operaționalizarea/aprobarea Planului comun de acțiune al Agenției Naționale de Administrare Fiscală și al Inspecției Muncii pentru prevenirea și limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru – Ministerul Finantelor.

9.Intrarea în vigoare a modificărilor aduse cadrului de reglementare pentru a se asigura sustenabilitatea pensiilor din cadrul pilonului II – Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

10.Intrarea în vigoare a legislației și a normelor de aplicare privind sistemul de tichete pentru lucrătorii casnici – Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

11.Instituirea instrumentului financiar („fondul”) și adoptarea politicii de investiții a fondului. – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

12.Selectarea administratorului schemei: Scheme de ajutor pentru sectorul privat – Schemă de ajutor pentru digitalizarea IMM-urilor – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.